Sosyal Medya

Güncel

Putin Japonların hediyesini kabul etmedi!

Japonya Kabinesi Sekreter Yardımcısı Koiçi Hagiuda, 15-16 Aralık'ta Japonya'yı ziyaret edecek olan Putin'e Akita cinsi yavru bir köpek hediye etmeyi planladıklarını anımsattı.



Fakat Hagiuda, görüştükleri Rus yetkililerin, bu hediyenin kabul edilmeyeceğini söylediklerini belirtti. Hagiuda hediyenin reddedilmesinin nedenlerinden ise bahsetmedi. Kabul edilseydi, bu, Japon yetkililerin Putin'e hediye ettiği 2. Akita cinsi köpek olacaktı.

Zira Akita Belediye BaÅŸkanı Norihisa Satake tarafından 2012'de Putin'e Akita cinsi yavru bir köpek hediye edilmiÅŸti. Ä°smi Japonca 'rüya' anlamına gelen Yume adlı köpek, Mart 2011'deki deprem ve tsunami felaketi sonrasında FukuÅŸima nükleer tesisinde yaÅŸanan sızıntının ardından Rusya'nın gösterdiÄŸi yardım için Japonya'nın duyduÄŸu minnettarlığı sembolize ediyordu. Putin bunun karşılığında Satake'ye bir Sibirya kedisi hediye etmiÅŸti. Satake, kedisi için Japonca bir isim seçmek yerine, ona, Rusça 'barış' ve 'dünya' anlamlarına gelen 'Mir' adını vermiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.