Sosyal Medya

Güncel

Ömer Halisdemr'in gözü kırpmadan öldürdüğü hain Semih Terzi korkudan temayülleri bile çiğnemiş!

Özel Kuvvet Tim Komutanı Hava Piyade Yüzbaşı Ahmet Kemal Yılmaz, Ankara Başsavcılığı’na verdiği ifadede 15 Temmuz gecesi Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı ele geçirmeye çalışırken, Astsubay Ömer Halisdemir tarafından öldürülen Tuğgeneral Semih Terzi’yle ilgili çarpıcı bilgiler verdi. Yılmaz, Ömer Halisdemir iddianamesine giren ifadesinde tabur Komutanı Fatih Şahin’in, Terzi’nin korunması için 14 kişi görevlendirdiğini, uçak inmeden namluya mermi sürülmesi, uçağın tekerleri yere değer değmez de ‘tam dolduruş’ emrini verdiğini anlattı.



Yüzbaşı Yılmaz’ın anlattıkları, TuÄŸgeneral Semih Terzi’nin öldürülmekten duyduÄŸu tedirginlik nedeniyle olaÄŸandışı davrandığını gösterdi. Buna göre, uçak inmeden namluya mermi verildi, uçağın tekerleri yere deÄŸince de tim silahlarını tam dolduruÅŸ yaptı. Terzi uçaktan inmeden önce ‘saha emniyetli’ ikazını bekledi, önce kendisi inmesi gerekirken teammüllere aykırı olarak 14 kiÅŸilik timin inmesini bekledi. Terzi saha emniyeti ikazında bulundu ve ekip indikten sonra arkalarından geldi. Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı’nın kendisine müdahale edeceÄŸini düşünen Terzi’nin olaÄŸanüstü önlemler alması dikkat çekti.
 
Yüzbaşı Ahmet Kemal Yılmaz’ın ifadesinde dikkat çeken diÄŸer bölümler ise şöyle: 15 Temmuz’da tabur komutanı olan Fatih Åžahin saat 19.30’da ‘Operasyona çıkacak ÅŸekilde hazırlanın, Ankara’ya gidiyoruz, terlikle havluyla uÄŸraÅŸmayın’ dedi. Bu ÅŸekilde söylemesi tuhaf geldi çünkü, daha önce operasyon yapacak ÅŸekilde hiç Ankara’ya gitmedik. Ayrıca Ankara’da operasyon yapacak taburlar var. Emir vermesinden sonra malzemeleri hazırladık. Bu sırada Ä°stanbul’da köprülerde hareketlilik olduÄŸunu, Ankara’nın üzerinde de F-16’ların uçtuÄŸunu öğrendik. Bu sırada uçak kaçırıldığı haberinin yayıldığını, Amerika’daki 11 Eylül saldırı türü bir saldırı olabileceÄŸi ihtimalini konuÅŸtuk. Yanımızda bulunan Fatih Åžahin gülümseyerek ‘ihtilal yapıldı’ dedi. Fakat buna kimse inanmadığı için üzerinde durmadık. Ä°nternete darbe giriÅŸimi olduÄŸuna dair haberler düşmeye baÅŸlayınca, Fatih Åžahin’in bu durumu tahmin etmesine çok ÅŸaşırdık.”
 
‘FETÖ Ä°LE ÇATIÅžACAÄžINI SANDI‘
Diyarbakır Havaalanına otobüsle giderken yolda radyodan BaÅŸbakan’ın açıklamasını duyduÄŸunu söyleyen Yüzbaşı Yılmaz, Paralelcilerin darbe giriÅŸimi olduÄŸunu tahmin ettiÄŸini ifade etti. Yılmaz ifadesine şöyle devam etti: “Neye dayanarak bu ÅŸekilde konuÅŸuyorsun diye sordular. Olayların sadece Ä°stanbul ve Ankara’da olmasıdan ve BaÅŸbakanın kendinden emin bir ÅŸekilde açıklama yaptığını düşündüğüm için dedim. Bir astsubay Genelkurmay’ın internet sitesinde darbe açıklaması var dedi. Siteyi hacklemiÅŸlerdir itibar etmeyin dedim.”
 
Yüzbaşı Yılmaz’ın ifadesinde, FETÖ’cü Binbaşı Åžahin’in silahından çıkan mermilerle ağır yaralanan Ömer Halisdemir’e, yerde yatarken iki el ateÅŸ eden Deniz ÃœsteÄŸmen Mihrali Atmaca’nın, paralelcilerle çatışacağını sandığını söyledi. Yüzbaşı Yılmaz “Mihrali ‘Komutanım biz ÅŸimdi paralelcilerle çatışmaya mı gidiyoruz’ diye sordu. Ben de ‘Evet Mihrali hazırlığını ona göre yap’ dedim. Bu esnada konuÅŸmaları duyan Binbaşı Fatih Åžahin’in yüzü bembeyaz oldu” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.