Sosyal Medya

Güncel

'Allah'ı öğrenmesi gereken çocuklar he-man'i öğrendi'

Denizli’de AK Parti İl Teşkilatının Siyaset Akademisi'nde ders veren oyuncu Ahmet Yenilmez, “Kur'an kurslarında kainatın hakimi Allah Celle Celaluhu'yu öğrenmesi gereken çocuklar, maalesef 'kainatın hakimi He-man'ı öğrendiler" diye açıklamalarda bulundu.



Denizli'de Ak Parti Ä°l BaÅŸkanlığı Ar-Ge Birimi tarafından düzenlenen ‘Siyaset Akademisi’nin son dersine katılan oyuncu Ahmet Yenilmez, sinema sektörü ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Denizli'de çok anısının geçtiÄŸini, çocukluÄŸunun kenti olduÄŸunu belirten Yenilmez, 1985'te katıldığı fetih kutlamasında Mehter Marşı'nda okunan duadan dolayı ‘sahnede zikir çekmekten’ Devlet Güvenlik Mahkemesine (DGM) sevk edildiÄŸini, kültürel yozlaÅŸmaya karşı kültürel bağışıklık sistemini güçlendirecek projeler konusunda bir an önce adım atılması gerektiÄŸini kaydetti.

SAHTEKAR RÖLÜNDE HEP HOCALAR VAR'

Türkiye'nin ÅŸu anda birçok alanda geliÅŸme gösterdiÄŸini ifade eden Yenilmez, “Ama bütün bunların yanında gözardı ettiÄŸimiz kültürel bağışıklık sistemimiz var. Özellikle medya, iletiÅŸim, sanat, kültür alanındaki geri kalmışlığımız zaman zaman bizi maalesef acılarla karşılaÅŸtırıyor. Ne zaman ki bir dizi film veya bir sinema filminde sahtekar, düzenbaz bir karakter olacak olsa birinci ÅŸartı sakallı olacak, ikinci ÅŸartı isminin önünde ya imam, ya hoca, ya hacı olacaktı. Öyle bir itibarsızlaÅŸtırdılar ki, Kur'an kursları tartışıldı. Sonra peÅŸinden bir çizgi film geldi, 'Gölgelerin gücü adına kainatın hakimi He-man'. Kur'an kurslarında kainatın hakimi Allah Celle Celaluhu'yu öğrenmesi gereken çocuklar, maalesef 'kainatın hakimi He-man'ı öğrendiler. O sakallı imamlar gitti, yerine sinek kaydı tıraşı olmuÅŸ, takım elbiseli, ütülü, güzel konuÅŸan, güzel aÄŸlayan imamlar geldi. Sonra da bir baktık ki o kainatın hakimi He-man neslin, eline silah verilmiÅŸ hem de ütülü pantolonlu, sinek kaydı tıraÅŸlı bizim sakallı imamın yerine gelen imamlar tarafından. Kültür sanat bu kadar önemli. Kültürel bağışıklık sistemimizi güçlendirecek projelere bir an önce adım atılmalıdır” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

'KOKAÄ°N REKLAMI YAPILIYOR'

Kendisinin oynadığı ve vizyona yeni girecek filminin kültürel bağışıklık sistemini güçlendirecek bir film olduğunu söyleyen Yenilmez, "İddia ediyorum bu ülkede o anlamda yapılmış ilk film, karşı duran ilk film. Gösterime sokulmaması için her türlü ayak oyunu yapılıyor. Türkiye'deki dağıtım kanalları tekelleşmiş vaziyette. Kokainin reklamını yapan bir filmin dördüncüsü çevriliyor. Uyuşturucunun ilkokul kapılarına kadar düştüğünden yakınıyoruz" diye konuştu.
 
UyuÅŸturucunun reklamının yapıldığı filmlerde dahi devletin bir bankasının sponsor olduÄŸunu belirten Yenilmez, uyuÅŸturucu ile mücadelede kullanılan ekran yüzlerinin bir süre sonra uyuÅŸturucu operasyonunda gözaltına alındığına iÅŸaret etti. Bazı sinema yapımlarında uyuÅŸturucunun ön plana çıkarıldığını öne süren Yenilmez, bir filmdeki karakterlerin adının hep uyuÅŸturucu jargonu ile kullanılan esprilerle dolu olduÄŸunu savundu. Yenilmez, "Devamında çekilen filmde yaklaşık 12 dakika uyuÅŸturucu alemi gösterilir. Åžimdi dördüncüsü çekilen filmde resmen kokain reklamı yapıyor. Buna karşı mücadele edecek film çekiyorsunuz, sinema salonları verilmiyor. Öyle çarpık ÅŸeyler var ki bu filmlerin oyuncuları, devlet kurumları tarafından uyuÅŸturucu ile mücadelenin ekran yüzü olarak kullanıldı. Bir uyuÅŸturucu operasyonunda baktım bunların hepsi içeri alınıyor. En azından bu hatalara düşmememiz lazım. Dünyanın hiçbir yerinde uyuÅŸturucunun, alkolün reklamının yapıldığı bir eser bu kadar rahat seyirci ile buluÅŸmuyor. Burada bir tezgah var, bu tezgahın görülmesi lazım” diye konuÅŸtu. 
 
Akademideki son siyaset dersine AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Prof. Dr. Betül Ulukol, oyuncu Ahmet Yenilmez, AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan ve partililer katıldı.

Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.