Sosyal Medya

Dünya

İran: Yaptırımlar genişletilirse Nükleer Anlaşmasını bozarız!

İran, ABD senatosunda tartışılmaya başlanan yeni yaptırımların uygulanmaya konulması halinde Nükleer Anlaşmayı bozacağını bildirdi.



Geçen yıl ABD ve İran arasında imzalanan anlaşma uyarınca İran 1996 yılında girdiği atomik enerji endüstrisindeki  faaliyetlerini kısıtlmayı vaad ederken ABD ve diğer yaptırım uygulayıcı ülkeler İran Petrolü ve ekonomik ilişkilerde uygulanan yaptırımları kademeli olarak kaldırmayı kararlaştırmıştı.

Ancak yaşanan son gelişmler  ve Donal Trump'ın başkan seçilmesi imzalanan anlaşmanın geleceği konusunda akıllarda soru işaretlerinin doğmasına sebep oldu.

İran Enerji Bakanı Ali Ekber Salahi, yaptırımların genişlemisi halinde ABD ile yaptıkları anlaşmayı bozacaklarını söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.

Tasarım ve Kodlama BEYRİBEY BİLİŞİM