Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanımızın partiyle ilişkisi resmen olmasa da fiilen var

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, AKP'nin tüm kadrolarının Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın arkasında olduğunu belirterek " Cumhurbaşkanımızın partiyle ilişkisi resmen olmasa da fiilen var" dedi.



"Bu konuda bir partinin, bir cumhurbaşkanının daha doğrusu, yıllarca partisine genel başkanlık yapıp partisinin felsefesine olan bütün bağlılığını bir gece de cumhurbaşkanı seçildiğinde tamamen bırakması zaten fiilen düşünülemez" diyen Aktay "Bu konunun zaten çok fazla gerçeklerle bağdaşmıyor olduğunu, geçmiş cumhurbaşkanı örneklerinde de bu durumun çok farklı olmadığını aslında hatırlatarak devam etmek istiyorum" diye konuştu.

'ESKİ CUMHURBAŞKANI ÖRNEKLERİNDE DE DURUM ÇOK FARKLI DEĞİLDİ'

Ankara'daki AK Parti Genel Merkezi'nde konuşan Aktay'ın açıklamalarından satır başları şöyle: "Cumhurbaşkanımızın partiyle ilişkisi resmen olmasa da fiilen var. Bu konuda bir partinin, bir cumhurbaşkanının daha doğrusu, yıllarca partisine genel başkanlık yapıp partisinin felsefesine olan bütün bağlılığını bir gece de cumhurbaşkanı seçildiğinde tamamen bırakması zaten fiilen düşünülemez. Bu konunun zaten çok fazla gerçeklerle bağdaşmıyor olduğunu, geçmiş cumhurbaşkanı örneklerinde de bu durumun çok farklı olmadığını aslında hatırlatarak devam etmek istiyorum.

'HİÇBİRİ DAHA ÖNCE TARAFSIZ OLMAMIŞTIR'

GeçmiÅŸ dönemlerde cumhurbaÅŸkanlarının tarafsızlığı da zaten tamamen göstermelik bir tarafsızlıktı. Hiçbir cumhurbaÅŸkanı, hiçbir zaman tarafsız davranmamıştır. Hiçbir zaman kendi partisine karşı veya kendi geldiÄŸi siyasi geleneÄŸe, siyasi kesimlere karşı hiçbir tarafsızlık durumu ortaya koyamamıştır." 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.