Sosyal Medya

Kürsü

Ä°slam Milletinin GeleceÄŸi - Ali Haydar Haksal

İnsanlığın bunalım yüzyılları katlanıyor. Bir önceki yüzyıldan sarkan bir durum. İnsanlık Batı’nın güdümüne girdiğinden beri huzur yüzü bulamadı. Her geçen gün giderek karanlığa bürünüyor. Bunu aşabilecek çözüm yolu bulunamıyor.



İnsanlığın yolları ve ufku tıkanıyor.
 
Terörü insanlığın başına belâ edenler sorumludurlar. Terör salt milletlerin kavga ve çekişmesi değil. Bu bir neden. Emperyalizm veya Batı doyumsuz. İnsanlığın geleceğini de tüketiyor. Tükettikçe sorunlar kangrenleşiyor. İnsanın ölümünden de çıkar devşiriyor. Bunu sadece silâh sektöründe değil hemen bütün alanlarda yapıyor. İlâç, otomotiv, gıda, sağlık sektörlerinde de yapıyor, bütün derdi davası çıkar.
 
Ä°nsanlığa deÄŸer veren Ä°slâm’dır. Ä°lkeleriyle bunu hayata uyguluyor. Ä°nsana doÄŸal sınırlar getiriyor. Ä°nsan bu doÄŸallık içinde olduÄŸu sürece hayat bir kendinlikle devam eder. Ä°slâm insanı aşırılıklardan alıkoyar. Bunun adı ister israf olsun ister tüketim hiç fark etmiyor.
 
İnsanlığın arasında uçurumlar var. Bunun nedeni de Batı ruhu. Faizli bir sistem zaten sömürüye dayalı. Böyle olunca söz konusu sistemden adalet ve hakka dayalı bir paylaşım beklenemez. İnsanlığın temel sorunudur bu.
 
Müslüman topluluklar da kendini Batı ruhuna kaptırdıklarından onlar gibi oluyorlar. Onlara özeniyorlar ve onlar gibi yaşıyorlar.
 
Ä°slâm’ın zekât sistemi insanlık için bir denge unsuru. Faizli bir hayat ise uçurumlara götüren bir dengesizlik. Ä°nsanlık bunların arasında bir tercih yapmak zorunda. Ä°nsanlığın geleceÄŸi için.
 
Ä°nsanlığı olumsuz anlamda büyüleyen nedir Hırsa dayalı bir hayat mı, çok istiflemek mi, konformizm mi, kendilerini kimi olumsuzluklardan sakındıran Ä°slâm’ın kurallarından kaçmak mı Ä°slam insanlık için çok temel kurallar koyuyor ve bunu da insanlığa doÄŸallığı içinde sunuyor Müslümanlar ibadetlerini vicdanî bir sorumluluk ile yerine getiriyor yaşıyor. Zamanla bundan haz alıyor, mutlu oluyor. Ondan uzaklaÅŸtıkça tedirgin ve mutsuz oluyor. Müslüman milletin geleceÄŸi kendi deÄŸerlerindedir, o ruhu yaÅŸamasındadır. Bu, sadece kendisi için deÄŸil insanlık için geçerli. Kendisi Ä°slâm ruhunu bilinçle yaÅŸarsa; bu, insanlığın geleceÄŸi için de hayırlı olur. 
 
Batı, bunu bildiÄŸinden Müslümanları olumsuzlamak adına elinden ne geliyorsa yapıyor ve Müslümanları da buna sürüklüyor. GerektiÄŸinde kendi insanına da kıyıyor. Müslümanlara veya kuklalarına cinayet iÅŸleterek Müslümanlığı olumsuzluyor. Ä°slâm’a yönelecek olanların yolları kesiliyor. Batı sadece Müslümanlara zulmetmiyor insanlığa zulmediyor.
 
Müslümanların bir an önce toparlanmaları gerekiyor. Hem kendileri hem de insanlık için zorunludur bu. TutturduÄŸu yol ve düşünceden bir an önce vazgeçmeli. Ä°nsanlığa ufuk olacak olan yaÅŸama biçimini hayatına uyarlamalı. Müslüman’ın en önemli tebliÄŸi tarzı yaÅŸama biçimidir. Ahlâkı ve üslubudur. Ä°nsanlar birbirlerinin yaÅŸama biçimlerine ve davranışlarına bakarlar, ona göre karar verirler. Günün dalgalarına kapılmadan haklıya haklı, haksıza haksız diyebilme cesareti içinde olunmalı. Haksız ve yanlış bulduÄŸu ne varsa onu karşı koyabilmeli.
 
Müslüman kendi değerlerinden, ilkelerinden uzaklaştıkça kendinden ödün verdikçe başkalaşıyor, kendi olamıyor. O zaman da kendisinden hayırlı bir sonuç beklenemez.
 
Müslümanlar gelecekleriyle ilgili hayırlı işleri durumları başkalarından beklememelidirler. Kendileri gibi olmalılar. Kendileri gibi olmadıkça asla sağlıklı bir sonuç elde edemezler. Bolluk ve ferahlıkta da kendileri gibi olmalıdırlar.Müslümanlar geleceklerini başkalarına bırakmamalı. Kendi yol tercihini kendisi yapmalı. Korkuya kapılmadan. Genç enerjisini hayatın bütün alanlarına yansıtmalı ve yaşamalı. Müslüman olduğunu unutmamalı. Başkasının dünyasında asla kendi ruhuna sahip olamaz. Öyle bir yol tutturduğunda kendisi değil başkası olur.
 
 Ali Haydar Haksal - Milli Gazete

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.