Sosyal Medya

Dünya

Trump'tan olay Castro tweeti!

Trump kısa, net ve geç paylaşım: Fidel Castro öldü!



90 yaşında yaşamını kaybeden Küba'nın efsanevi lideri Fidel Castro'nun ardından dünya liderlerinden taziye mesajları geldi. ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'ın Castro'nun ölümünden saatler sonra twitter'dan 'Fidel Castro öldü!' yazması dikkat çekti.
 
Küba Devrimi'nin lideri Fidel Castro 90 yaşında yaşamını yitirdi. Efsanevi liderin ölümüne dünya liderlerinden açıklamalar gelmeye başladı. Bu açıklamalardan en ilginci ise ABD'nin yeni başkanı Donald Trump'tan oldu.
 
 
Trump, Türkiye saati ile 16.10'da 'Fidel Castro öldü!' yazdı. 
 
Sosyal medya kullanıcıları ise 'yeni mi uyandın?', 'çok yavaşsın' gibi yorumlarla Trump'ın geç gelen tweeti ile dalga geçti.
 
İLK AÇIKLAMA MEKSİKA'DAN
Castro'nun yaşamını yitirmesi hakkında liderler arasından ilk açıklama Meksika'dan geldi.
 
Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto, Twitter'dan yaptığı açıklamada 'Küba devrimi lideri ve 20. yüzyılın simgesel referansı Fidel Castro'nun ölümü nedeniyle yastayım" dedi.
 
Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro da Castro'nun ölümünün ardından taziye mesajı yayınladı. Maduro, Twitter hesabından yaptığı açıklamada " Granma'nın Meksika'dan ayrılmasından 60 yıl sonra, Fidel yaşam için mücadele eden ölümsüzlerin arasına katıldı. Daima zafere doğru" dedi. Maduro Twitter hesabından eski Venezülla Devlet Başkanı Hugo Chavez ile Castro'nun beraber çektirdikleri fotoğrafları da yayınladı.
 
RUSYA'DAN ATZÄ°YE
Küba'nın en önemli müttefikleri arasında başı çeken Rusya'dan taziye mesajı geldi.
 
Rusya lideri Vladimir Putin, mevkidaşı Raul Castro'ya gönderdiği mektupta, "Küba Devrimi'nin lideri, ağabeyiniz Fidel Castro'nun ölümü nedeniyle size ve tüm Küba halkına en derin taziye dileklerimizi iletiyoruz. Bu olağanüstü devlet adamının adı haklı olarak modern dünya tarihinde bir dönemin simgesi olarak görülüyor" ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.