Sosyal Medya

Güncel

Madende mahsur kalan işçi 23 saat sonra kurtarıldı

Acıpayam'daki madende göçük altında kalan işçi 23 saat sonra kurtarıldı



Denizli’nin Acıpayam Ä°lçesi’nde krom madeninde meydana gelen göçük nedeniyle ocakta mahsur kalan işçi 40 yaşındaki Sadi Serin, 23 saat sonra kurtarıldı. Madenden yürüyerek çıkan Serin’i gören baÅŸta eÅŸi Fatma Serin olmak üzere yakınları sevinç gözyaşı döktü. Serin’in eÅŸi Fatma Serin ise bir ara sevinçten baygınlık geçirdi.

Acıpayam’ın Karaismailler Mahallesi’ne yaklaşık 7 kilometre mesafede, Yırtıcılar Mevkiindeki Elmaslar Madencilik ÅŸirketine ait krom madeninde, dün saat 15.00’te göçük oldu. Madenin yaklaşık 700 metre içerisinde çalışırken mesai saati bittikten sonra giriÅŸe doÄŸru yürüyen evli 3 çocuk babası Sadi Serin, yaklaşık 400 metrede aniden oluÅŸan göçük yüzünden mahsur kaldı.

Son anda göçük altında kalmaktan kurtulan Serin, beklemeye baÅŸladı. Göçük olduÄŸunu fark eden diÄŸer işçiler ise durumu arkadaÅŸlarına iletti. İşçiler göçüğü kaldırıp Serin’in kurtarmaya çalıştı, ancak baÅŸarılı olamayınca itfaiyeye haber verildi.

Olay yerine daha sonra jandarma ekipleri ile Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Arama Kurtarma Ekibi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) arama kurtarma ekipleri geldi.

Madene giren arama kurtarma ekipleri, yaptıkları incelemede işçi Sadi Serin’in maden içinde göçüğün arkasında bulunduÄŸunu belirledi. Ekiplerle konuÅŸan Serin, saÄŸlık durumunun iyi olduÄŸunu söyledi. Arama kurtarma ekipleri, göçük yaÅŸanan yaklaşık 6 metrelik kısımdaki yıkıntıyı temizledi. Tekrar göçük yaÅŸanması ihtimaline karşı da tahkimat yapıldı.

23 SAAT SONRA MUTLU SON

Yaklaşık 23 saat süren çalışmaların ardından Serin, bugün saat 14.00’te kurtarıldı. Madenden yürüyerek çıkan Serin’i gören baÅŸta eÅŸi Fatma Serin olmak üzere yakınları sevinç gözyaşı döktü.

Alkışlar eÅŸliÄŸinde madenden çıkan Serin’in bitkin ve yorgun olduÄŸu görüldü. Serin ambulansla Acıpayam Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Serin’in eÅŸi Fatma Serin ise bir ara sevinçten baygınlık geçirdi. 112 ekiplerinin müdahalesiyle Fatma Serin kendine geldi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.