Sosyal Medya

Güncel

Arakan'dan Diyanet'e ziyaret

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Arakan Müslümanlar Birliği Başkanı Dr. Wakar Uddin’i makamında kabul etti. Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Prof. Dr. Görmez, '“Kalbimizde var olan yarayı bize hatırlatmaya geliyorsunuz' diye konuştu. Dr. Wakar Uddin ise Türkiye'ye yaptığı yardımlardan dolayı teşekkür ederek, "Myanmar'a gidecek yardım blokajının kaldırılmasını istiyoruz” dedi.



Arakan Müslümanlar BirliÄŸi BaÅŸkano Dr. Wakar Uddin, Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'i makamında ziyaret etti. Dr. Wakar Uddin'in gerçekleÅŸtirdiÄŸi ziyaretten duyduÄŸu memnuniyeti dile getiren Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Prof. Dr. Görmez, “Kalbimizde var olan yarayı bize hatırlatmaya geliyorsunuz. Bundan dolayı teÅŸekkür ediyorum" diyerek sözlerine baÅŸladı.

Hem Müslümanlar hem de insanlık Rohingya Müslümanlarını kendi yaÅŸadıkları ile baÅŸ baÅŸa bıraktığını ifade eden BaÅŸkan Prof. Dr. Görmez, “Yanı başımızda Halep'te yükselen dumanların arkasından Rohingya görünmüyor. Ä°slam dünyasının pek çok baÅŸkentinden ateÅŸ yükseldiÄŸi için Müslümanlar, sadece o ateÅŸin dumanını görebiliyorlar. Oysa arkasında çok daha büyük acıların yaÅŸandığı Rohingya'yı, Myanmar'ı ve Arakan'ı ihmal ediyorlar. Bu ihmal yüzünden Myanmar ve Burma'daki devlet, Müslümanlara olan baskılarını arttırıyor. Yani adım adım tedrici olarak bir yok etme siyaseti güttüğü buradan da görülüyor. Bu durum hepimize çok büyük acı veriyor." dedi.

Diyanet'ten Myanmar'a destek

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı olarak Myanmar'daki Müslümanlar için ellerinden geleni yapmaya devam ettiklerini söyleyen Başkan Görmez sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ä°slam dünyasından bölgede Myanmar'ın içine doÄŸru girebilen tek heyet Diyanet Vakfı'nın gönderdiÄŸi heyetlerdir. Biz içeriye yardımlarımızı ulaÅŸtırmaya devam ediyoruz. BangladeÅŸ'teki kampa yardımlarımızı ulaÅŸtırmaya devam ediyoruz. Kampta yaÅŸayanların çocukların eÄŸitimi ile ilgili projelerimiz devam ediyor. Çevre ülkelerde okuyan Myanmarlı öğrencilere burs katkımız devam ediyor. Ancak bu elbette yeterli deÄŸil. Mühim olan zulmü ortadan kaldırmak, Müslümanlar üzerindeki baskıyı ortadan kaldırmak, kendi ülkelerinde özgürce yaÅŸamalarını saÄŸlamak. Bu da öncelikle bütün dünyanın görevidir. BirleÅŸmiÅŸ Milletlerin ve uluslararası örgütlerin birinci görevidir. Ä°kincisi de bütün Müslümanların görevidir. Bu konu, Ä°slam Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilatı'nın birinci önceliÄŸi olmalıdır. Ancak üzülerek belirteyim; dünya kendi sorunlarıyla ilgileniyor. Uluslararası kuruluÅŸlar kendi fonksiyonlarını kaybetmiÅŸ vaziyetler. Ä°slam dünyası, kendi ülkelerinde yükselen ateÅŸlerin dumanları arkasından Myanmar'ı, Arakan'ı göremiyor. Bunun için sizin çabanız her türlü takdirin üstündedir.

Arakan'da yaÅŸanan bir trajedi

Arakan'da yaÅŸanan zulümle ilgili kendisine gelen fotoÄŸrafları gösteren Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Görmez, “Arakan'da yaÅŸayan Müslümanların yaÅŸadığı zulümu ortaya koyan bu fotoÄŸraflara ait haberler medyada ne yazık ki yeterince yer bulmuyor. Buradaki Müslümanların yaÅŸadığı insanlık trajedisi karşısında sessiz kalınması ise insanlığın yaÅŸadığı ayrı bir trajedidir" dedi.

Başkan Prof. Dr. Görmez, Ramazanda 16 bin Arakanlı Müslümana insani yardım ulaştırıldığını Kurban Bayramında ise 11 bin kurban kesildiği bilgisini verdi.

Görmez'e teÅŸekkür etti

Arakan Müslümanlar BirliÄŸi BaÅŸkanı Dr. Wakar Uddin ise bölgede yaÅŸanan son geliÅŸmeler hakkında Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanı Görmez'e bilgiler verdi. Uddin, “Bizleri kabul ettiÄŸiniz için sizlere çok teÅŸekkür ediyorum. Rohingya Müslümanlarına en çok yardım eden bir ülke olmasından dolayı Türkiye'ye teÅŸekkür ediyoruz. Bundan onur duyuyoruz. Sizden güç alıyoruz. Uluslararası kurum ve kuruluÅŸlardan Myanmar'a gidecek yardım blokajının kaldırılmasını istiyoruz" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.