Sosyal Medya

Dünya

Kirby, ABD algısıyla ilgili Türk medyasını suçladı

ABD'nin Fethullah Gülen'i iade etmemesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Darbe girişimi için ABD'yi suçlamayacağım ama halkım bu şekilde düşünecek. Onu orada tuttuğunuz sürece, hiç kusura bakmayın ama Türk milletinin ve halkının bakışı bu şekilde’ sözleriyle ilgili konuşan ABD Dışişleri Sözcüsü Kirby, "Türk medyasının çoğu üyesi, darbe girişiminin arkasında ABD'nin olduğuna yönelik düşünceyi durdurmak için hiçbir şey yapmadı" dedi.



ABD DışiÅŸleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın, Amerikan CBS televizyon kanalında yayınlanan ’60 Dakika’ programında, ‘Darbe giriÅŸimi için ABD'yi suçlamayacağım ama halkım bu ÅŸekilde düşünecek. Neden hâlâ bu adamı ülkenizde tutuyorsunuz? Onu orada tuttuÄŸunuz sürece, hiç kusura bakmayın ama Türk milletinin ve halkının bakışı bu ÅŸekilde’ sözlerine iliÅŸkin deÄŸerlendirmelerde bulundu.

Kirby baÅŸkent Washington’da düzenlediÄŸi günlük basın toplantısında, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın, CBS kanalına verdiÄŸi röportajdaki sözleri ile ilgili sorulara verdiÄŸi yanıtta, ‘Türk medyasının çoÄŸu üyesi, darbe giriÅŸiminin arkasında ABD'nin olduÄŸuna yönelik düşünceyi durdurmak için hiçbir ÅŸey yapmadı’ diye konuÅŸtu.

Kirby, 15 Temmuz darbe giriÅŸiminin ardında ABD olduÄŸuna iliÅŸkin Türkiye’de oluÅŸan genel kanıya neyin yol açtığı ile ilgili soruya verdiÄŸi yanıtta ÅŸu ifadeleri kullandı:

"Türk medyasının çoğu üyesi, bu düşünceyi durdurmak için hiçbir şey yapmadı. Türk halkının aklından geçenleri ve bu düşünceye nasıl kapıldıklarını bilmiyorum. Bu komik bir durum, ABD'nin bununla bir ilişkisi yoktu."

Gülen’in Türkiye’ye iadesinin ABD Adalet Bakanlığı ile ilgili bir konu olduÄŸunu belirten Kirby, buna iliÅŸkin yorum yapmak istemediÄŸini belirtti.

Kirby, ABD’nin Türkiye’de seçimle ve demokratik yollarla iÅŸbaşına gelmiÅŸ hükümeti desteklediÄŸini ve bunu sürdüreceÄŸini belirtti.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, CBS kanalında yayınlanan ’60 Dakika’ adlı programda, Fethullah Gülen’in herhangi bir soruÅŸturmaya uÄŸramadan ABD'de yaÅŸamını sürdürmesini eleÅŸtirerek ‘Darbe giriÅŸimi için ABD'yi suçlamayacağım ama halkım bu ÅŸekilde düşünecek. Neden hala bu adamı ülkenizde tutuyorsunuz? Onu orada tuttuÄŸunuz sürece, hiç kusura bakmayın ama Türk milletinin ve halkının bakışı bu ÅŸekilde’ demiÅŸti.

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.