Sosyal Medya

Dünya

Kirby, ABD algısıyla ilgili Türk medyasını suçladı

ABD'nin Fethullah Gülen'i iade etmemesiyle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Darbe girişimi için ABD'yi suçlamayacağım ama halkım bu şekilde düşünecek. Onu orada tuttuğunuz sürece, hiç kusura bakmayın ama Türk milletinin ve halkının bakışı bu şekilde’ sözleriyle ilgili konuşan ABD Dışişleri Sözcüsü Kirby, "Türk medyasının çoğu üyesi, darbe girişiminin arkasında ABD'nin olduğuna yönelik düşünceyi durdurmak için hiçbir şey yapmadı" dedi.



ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kirby, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Amerikan CBS televizyon kanalında yayınlanan ’60 Dakika’ programında, ‘Darbe girişimi için ABD'yi suçlamayacağım ama halkım bu şekilde düşünecek. Neden hâlâ bu adamı ülkenizde tutuyorsunuz? Onu orada tuttuğunuz sürece, hiç kusura bakmayın ama Türk milletinin ve halkının bakışı bu şekilde’ sözlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kirby başkent Washington’da düzenlediği günlük basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, CBS kanalına verdiği röportajdaki sözleri ile ilgili sorulara verdiği yanıtta, ‘Türk medyasının çoğu üyesi, darbe girişiminin arkasında ABD'nin olduğuna yönelik düşünceyi durdurmak için hiçbir şey yapmadı’ diye konuştu.

Kirby, 15 Temmuz darbe girişiminin ardında ABD olduğuna ilişkin Türkiye’de oluşan genel kanıya neyin yol açtığı ile ilgili soruya verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı:

"Türk medyasının çoğu üyesi, bu düşünceyi durdurmak için hiçbir şey yapmadı. Türk halkının aklından geçenleri ve bu düşünceye nasıl kapıldıklarını bilmiyorum. Bu komik bir durum, ABD'nin bununla bir ilişkisi yoktu."

Gülen’in Türkiye’ye iadesinin ABD Adalet Bakanlığı ile ilgili bir konu olduğunu belirten Kirby, buna ilişkin yorum yapmak istemediğini belirtti.

Kirby, ABD’nin Türkiye’de seçimle ve demokratik yollarla işbaşına gelmiş hükümeti desteklediğini ve bunu sürdüreceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CBS kanalında yayınlanan ’60 Dakika’ adlı programda, Fethullah Gülen’in herhangi bir soruşturmaya uğramadan ABD'de yaşamını sürdürmesini eleştirerek ‘Darbe girişimi için ABD'yi suçlamayacağım ama halkım bu şekilde düşünecek. Neden hala bu adamı ülkenizde tutuyorsunuz? Onu orada tuttuğunuz sürece, hiç kusura bakmayın ama Türk milletinin ve halkının bakışı bu şekilde’ demişti.

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.

Tasarım ve Kodlama BEYRİBEY BİLİŞİM