Sosyal Medya

Dünya

Flynn'den 'laik ordu'nun darbesine destek

Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak görev yapacak Mike Flynn'in, 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı saatlerde Amerika’da yaptığı konuşma ortaya çıktı. Flynn, Erdoğan yönetiminin Türkiye'yi İslamcılığa kaydırdığını söyleyip darbeyi destekleyen ifadeler kullanıyor. Konuşmasına bakıldığında Flynn’in o sırada bu darbe girişimini Gülen örgütünün değil ordu içindeki laik subayların yaptığını zannetiği de anlaşılıyor.



Ocak ayında görevine baÅŸlayacak ABD BaÅŸkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı emekli Korgeneral Michael Flynn’in 15 Temmuz gecesi yaptığı konuÅŸma ortaya çıktı. Ä°slam karşıtı söylemleriyle bilinen muhafazakâr siyasi grup ACT! for America’nın Cleveland’daki konferansında konuÅŸan Flynn’in kullandığı ifadeler, o saatlerde süren darbe giriÅŸimini destekler nitelikte. Flynn, konuÅŸmasında Türk ordusundan bir subayla irtibat halinde olduÄŸunu ve bu subayın kendisine, "Laik bir ülke olarak görülmek istediÄŸimizi tüm dünyanın bilmesini istiyoruz" dediÄŸini söylüyor. 

Flynn'in konuşmasında kullandığı ifadeler şöyle:

“Muhtemelen çoÄŸunuzun haberi yok ama ÅŸu anda Türkiye'de bir darbe oluyor. Tam da ÅŸu anda darbe oluyor. Ben de Türk ordusuna mensup, bizimle birlikte eÄŸitim almış bir arkadaşımla irtibat halindeydim. Türk ordusu baÅŸarılı olacak mı olmayacak mı bilmiyorum, ama takip edenler bilir ki Türk ordusu uzun yıllardır yok ediliyor. Gerçek anlamda laik, yani normal bir ulus devlet olan, ancak daha sonra Ä°slamcılığa kaymaya baÅŸlayan bir ülke tarafından… ErdoÄŸan yönetimindeki Türkiye bu, ki kendisi BaÅŸkan Obama ile çok yakın. Neler olacağını heyecanla bekliyorum, çünkü ordu baÅŸarılı olduÄŸu takdirde, bu gece – [Türkiye] bizden sekiz saat ileride, o yüzden ÅŸu anda sanıyorum orada saat sabah 2 ya da 3 olmalı – söylediklerinden biri de 'NATO kapsamındaki sorumluluklarımızı tanıyoruz, BirleÅŸmiÅŸ Milletler kapsamındaki sorumluluklarımızı biliyoruz, laik bir ülke olarak görülmek istediÄŸimizi tüm dünyanın bilmesini istiyoruz' oldu. Bunu söyleyen ordu. Evet, bu alkışlamaya deÄŸer bir ÅŸey.” 

Kaynak: Al Jazeera 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.