Sosyal Medya

Güncel

Alzheimer hastalığına tedavi bulundu!

Yonhap haber ajansının Kore Bilim ve Teknoloji Enstitüsüne (KIST) dayandırdığı habere göre, bilim adamları alzaymırı tedavi edecek molekkül buldu. Çalışmanın lideri Kim Young-soo ve Yang Seung-hoon, Necrostatin-1 olarak adlandırılan molekülün, beyin hücrelerinin ölümünü ve bilişsel bozuklukları azalttığını ortaya çıkardı.



Güney Koreli bilim adamları, alzaymır hastalığının tedavisi için kullanılacak yeni bir molekül keşfetti.
 
ZARARLI PROTEİNLERİ ÖNLÜYORLAR
Sinirlere ait hücrelerin ölümünü azaltmanın, tedavinin önemli bir hedefi olduÄŸunu belirten bilim adamları, sonuçların, Necrostatin‐1 molekülünün, hastalığın sebebi olarak bilinen amyloid beta ve hyperphosphorylated tau proteinlerini etkin biçimde önlediÄŸini gösterdiÄŸini ifade etti.
 
Kim, "Bundan sonra Alzheimer hastalığının sebeplerini bulmaya ve zamanla yeni tedavi yöntemlerinin geliştirilmesine yoğunlaşacağız." dedi.
 
Güney Kore Ulusal Bilim ve Teknoloji Araştırma Kurumu tarafından finanse edilen çalışmanın sonuçları, "EMBO Molecular Medicine" dergisinde yayımlandı.
 
Sadece Güney Kore'de yaklaşık 700 bin kişinin demans hastası olduğu tahmin edilirken, bu sayının 2024 yılında bir milyona ulaşacağı sanılıyor.
 
ANKARA / AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.