Dünya
Şii camisine DEAŞ saldırısı: en az 30 ölü
Follow @dusuncemektebi2
Afganistanın başkenti Kabildeki bir Şii camine düzenlenen intihar saldırısında yaşamını yitirenlerin sayısı en az 30a yükselirken, içlerinde çocukların da bulunduğu onlarca kişi yaralandı.
Kabil Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Feridun Ubaydi, patlamanın ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulunurken, “yaralıların hastanelere kaldırıldığını ve ölü sayısının artmasından endişe duyduklarını” söyledi.
Saldırının hedefinde ise Hazreti Muhammed’in torunu Hazreti Hüseyin ve 72 arkadaşının Kerbela’da şehit edilmesinin 40. günü (Erbain) nedeniyle düzenledikleri matem törenine katılanlar vardı. Yaralılar bölgedeki iki sağlık merkezine kaldırılırken, İstiklal Hastanesi Başhekimi Muhammed Sabıur Nasib, “38 yaralının kendilerine ulaştırıldığını ve bunlardan 8 tanesinin durumunun ciddi olduğunu” kaydetti.
Bölgede ücretsiz sağlık hizmeti veren İtalyan sivil toplum kuruluşu Emergency ise yaptığı açıklamada “kurumlarına 23 yaralının intikal ettirildiğini ve bunlardan 10’unun çocuk olduğunu” duyurdu.
Tasarım ve Kodlama BEYRİBEY BİLİŞİM

Henüz yorum yapılmamış.