Sosyal Medya

Dünya

Schulz: Türkiye ile müzakereler devam etmeli

Mindener Tageblatt adlı gazeteye yaptığı açıklamalarda Sosyal Demokrat Parti'li politikacı Schulz, "Diyalogsuzluk hiçbir zaman ilerleme sağlamamıştır, daha ziyade gerginliklerin tırmanmasına önayak olmuştur" dedi.



Türkiye ile devam eden müzakerelerin kesilmesinden kimsenin kazancı olmayacağına işaret eden Schulz, "Tam tersine Türkiye'deki gelişmelere etkide bulunmak ve bazı şeylerin daha iyiye gitmesini sağlamak üzere elimizdeki önemli bir imkândan mahrum kalmış oluruz" ifadelerini kullandı.

'Ä°DAM CEZASI GELÄ°RSE MÃœZAKERELER SONA ERER'

AP Başkanı Schulz, Ankara ile müzakerelerin sadece Türkiye'nin idam cezasını yeniden uygulamaya koyması durumunda sürdürülme şansının kalmayacağını vurguladı ve bu durumda görüşmelerin otomatikman sonlandırılacağına işaret etti.

Schulz, Sosyal Demokrat Parti'nin baÅŸbakan adayı olup olmayacağı konusunu ise açık bıraktı ve bu konuda partisinin zamanı geldiÄŸinde kararını vereceÄŸini söylemekle yetindi. Gazetecilerin "AP BaÅŸkanı olarak görevde kalmak mı istiyorsunuz" yönündeki sorusuna ise Schulz, 17 Ocak 2017 tarihine kadar bu göreve seçilmiÅŸ olduÄŸunu hatırlattı ve kararını zamanı geldiÄŸinde açıklayacağını belirtti. Schulz, mevcut DışiÅŸleri Bakanı Steinmeier'den boÅŸalacak göreve, aynı zamanda partisinin baÅŸbakan adaylığını da üstlenmesi durumunda talip olacağı yönünde Frankfurter Allgemeine Zeitung'da çıkan bir haberi yalanlamıştı. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.