Sosyal Medya

Coğrafyamız

FETÖ'nün İranlı baronu

İranlı Arzu Zindaşti'nin 26 Eylül 2014'te İstanbul'da öldürülmesiyle ilgili dosyayı raftan indiren polis, FETÖ'nün uyuşturucu çarkıyla karşılaştı. Zekeriya Öz'ün tahliye ettiği uyuşturcu baronu baba Naci Zindaşti, FETÖ adına çalışıyordu. Kirli çark, Zindaşti'nin uluslararası kaçakçıların Yunanistan'a sevk ettiği 5 ton uyuşturucuyu çalmasıyla bozuldu.



Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Ergenekon ve Balyoz davalarının seyrini değiştirmek için hedefe koyduğu iki hakime kurduğu kumpasta kilit rol alan gizli tanık İranlı uyuşturucu kaçakçısı Naci Şerifi Zindaşti, yalan ifadelerin ardından firari savcı Zekeriya Öz tarafından tahliye ettirilmişti. Tahliyenin ardından FETÖ'nün uyuşturucu ticaretinden kazandığı para trafiği Zindaşti üzerinden sağlandı. Yeni Şafak'ın haberine göre, bu trafiği çok yönlü araştıran güvenlik birimleri FETÖ'nün 'zehir imamı' gibi kullandığı Zindaşti'nin tüm bağlantılarına ulaştı. İşte, Zindaşti dosyasının satırbaşları:

EROÄ°NDEN HÄ°MMET ALDILAR

Zindaşti, uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı İran'da idam cezası almasının ardından Kemal Şerifi Seydani ismindeki yakınının kimliğini kullanarak Türkiye'ye kaçtı. İşlediği suçlara bu kimlikle Türkiye'de de devam eden Zindaşti, tutuklanarak cezaevinde konuldu. FETÖ mensubu firari savcı Zekeriya Öz, özel yetkili iki hakime kumpas kurmak için hazırlanan iftiralarla dolu ifadeleri 2010 yılında 'Terazi' kod adıyla gizli tanık yaptığı Zindaşti'den aldırdı. Bu ifadelerin ardından serbest bırakılan zehir tüccarının FETÖ ile ilişkisi devam etti. Zindaşti, özellikle İran'dan getirip Avrupa'ya sevk ettiği eroinden FETÖ'ye yüklü miktarda 'himmet' ödedi.

Tetikçiler, içinde Naci Zindaşti'nin bulunduğunu düşünerek Büyükçekmece'de lüks jeep'e çapraz ateş açmış, saldırıda araçta bulunan Zindaşti'nin kızı Arzu Şerifi (19) ile yeğeni Devrim Öztunç (23) hayatını kaybetmişti.
Tetikçiler, içinde Naci Zindaşti'nin bulunduğunu düşünerek Büyükçekmece'de lüks jeep'e çapraz ateş açmış, saldırıda araçta bulunan Zindaşti'nin kızı Arzu Şerifi (19) ile yeğeni Devrim Öztunç (23) hayatını kaybetmişti.

GÖSTERMELİK EVLİLİK YAPTI

Bu süre içinde Naci Şerifi Zindaşti, Hakkari'de 'Nigar Fırat' isimli İran vatandaşı bir kadınla göstermelik evlilik yaptı. Fırat'ın kimliğini alarak İran'daki gerçek karısına veren Zindaşti, karısını da sorunsuz şekilde Türkiye'ye getirmeyi başardı. Başkasına ait kimlikle karısı için Türk vatandaşlığı talebinde de bulundu.

KALEMÄ° KIRILINCA SUÄ°KAST GELDÄ°

Zindaşti'nin FETÖ ile ortaklaşa yürüttüğü eroin himmeti çarkı, uluslararası eroin kaçakçılarının Yunanistan'a sevkettiği 5 ton eroini çalmasıyla bozuldu. Küresel baronların 'malını' çalan Zindaşti hakkında yeraltında 'infaz' kararı alındı. Devreye küresel zehir tüccarları girince FETÖ'nün gözden çıkardığı Zindaşti'ye suikast teşebbüsü gecikmedi. Tetikçiler İranlı baronun içinde olduğunu düşündükleri aracı 26 Eylül 2014 günü çarpraz ateşe aldı. Ancak araçta Zindaşti yerine kızı ve yeğeni bulunuyordu. Olayda iki isim de öldü. Bu arada, çalınan eroinin önemli bir kısmının, FETÖ'ye arsa karşılığı 40 milyon euro himmet ödediği ortaya çıkan ünlü eroin kaçakçısı Urfi Çetinkaya'ya ait olması dikkat çekici.

O DOSYA YENİDEN AÇILDI

Ergenekon gizli tanığı Zindaşti'nin kızına ilişkin cinayet dosyası, FETÖ'nün yargı ve emniyetten büyük oranda tasfiye edilmesinin ardından yeniden açıldı. Emniyet, cinayet soruşturmasını yürüten Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na çok sayıda teknik analiz ve rapor gönderdi. O raporların içeriğinde, FETÖ'nün Zindaşti suikastında uluslararası eroin kartelleriyle ilişki kurduğuna ilişkin ipuçları bulunuyor. Soruşturma dosyasına yeni giren belgelere göre 2014'te işlenen bu cinayet karartıldı ve suç, eroin kartellerinin ricası üzerine Orhan Ünğan'ın üzerine yıkıldı. Raporlarda, gizli tanık ifadeleri ve önceden hazırlanmış belgelerin bu organizasyonda etkili olduğu, cinayet öncesi olay yerinde keşif çalışması yaparken MOBESE'ye takılan bir şahsın eroin baronlarından birinini adamı olduğunun anlaşılması üzerine hemen serbest bırakıldığı da belirtildi.

Tetikçiyi biliyorum

Naci Åžerifi ZindaÅŸti'nin kızı ve yeÄŸeninin öldürüldüğü cinayet, FETÖ üyelerince örtbas edildi. KeÅŸif çalışması yapan suikastçıyı gözaltına alıp hemen serbest bırakan örgüt, cinayeti de küresel baronların ricasıyla Orhan ÃœnÄŸan'ın üzerine yıktı. FETÖ bunun karşılığında, suikast emrini veren uyuÅŸturucu baronlarından yüklü miktarda para aldı. 2014 Eylül'ünde kızı ve yeÄŸeni öldürülen ZindaÅŸti'nin, yakın çevresine “Bu cinayeti Orhan ÖnÄŸan'ın iÅŸlemediÄŸini biliyorum. Tetikçi Ali Golzai. Ancak ölüm tehlikesi nedeniyle emniyete baÅŸvuramıyorum”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.