Sosyal Medya

Güncel

Hepinizi biliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘’Bizi sıkıntıya sokmak için terör örgütlerine silah verenler, artık kendinizi gizlemeniz mümkün değil. Verdiğiniz silahlarla, hepinizin adresini biliyoruz’’ dedi.



Türkiye'yi sıkıntıya sokmak için terör örgütlerine silah verenlerin artık kendilerini gizlemelerinin mümkün olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Verdiğiniz silahlarla hepinizin adresini biliyoruz. Kim kime ne silah veriyor? PYD bir terör örgütü, PKK'nın yan kolu. Apaçık bunlar ortadayken hala siz bunu savunuyorsanız, 'Terör örgütü DEAŞ'ı bir başka terör örgütüyle yok edeceğim' gibi safiyane bir yaklaşım ortaya koyuyorsanız; kusura bakmayın bu dünyada bunu kimse yutmaz.'' diye konuştu.
'KARŞIMIZDAKİ PKK, FETÖ...'
BeÅŸtepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Elektrik Santralleri Toplu Açılış Töreni'nde konuÅŸan CumhurbaÅŸkanı, özetle ÅŸunları söyledi: “Terörle mücadele etmek, terör örgütlerinin hakkından gelmek bizim için kolaydır. Fakat ÅŸu gerçeÄŸin de elbette farkındayız: karşımızdaki PKK sadece 3-5 bin teröristten ibaret deÄŸildir, karşımızdaki DEAÅž sadece belli sayıdaki teröristten ibaret deÄŸildir, karşımızdaki FETÖ sadece ortada gözüken hainlerden ibaret deÄŸildir, karşımızdaki DHKP-C sadece bünyesindeki birkaç yüz militandan ibaret deÄŸildir. Bu örgütlerin tamamının da gerisinde farklı güçler, destekler, projeler vardır. PKK hala ortada. Birtakım güçler bu örgütün bitmesini, ülkemizin istikrar ve güvene kavuÅŸmasını istemediler, istemiyorlar. Kürt kardeÅŸlerimizin bu terör örgütüne karşı olan nefretleri hepimizden daha fazladır. Örgütün en çok kanlarını döktüğü Kürt kardeÅŸlerimizdir. PKK en kanlı saldırılarını bu dönemde gerçekleÅŸtiriyor. DAEÅž hiçbir sebebi olmadığı halde eylemler geçekleÅŸtiriyor. FETÖ ihanet çetesi dünyanın dört bir yanından elindeki kaynakları ülkemiz aleyhinde kullanıyor. Ãœlkemizi sıkıntıya sokmayı amaçlayan eylemler bunlar. Bazı ülkeler bu uÄŸurda kendi geleceklerini tehlikeye atmaktan çekinmiyorlar.
MAKSAT, KOMŞUNUN GÖZÜ ÇIKSIN
Size bir hikaye anlatayım. Eskiden bir şehirde haset birisi yaşarmış, onun yüzünden komşularıyla arası açık. Yönetici bu kişiyi çağırmış, sana ne dilersen onu vereceğim ama bir şartım var, istediğin şeyin iki katını da komşuna vereceğim, demiş. Talebim bir gözümün çıkartılmasıdır demiş. Yönetici talebin sebenini sorunca, aldığı cevap: maksat komşunun iki gözü çıksın...
TÃœRKÄ°YE AYAÄžA KALKMASIN DÄ°YE...
Pek çok çevre, pek çok ülke Türkiye'ye karşı, 'Maksat komşunun iki gözü çıksın' mantığıyla bir husumet politikası yürütüyor. 'Türkiye ayağa kalkmasın, Türkiye belini doğrultmasın, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmasın...' İsteseniz de istemesiniz de biz muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacağız.
'GİZLENMENİZ MÜMKÜN DEĞİL
Bizi sıkıntıya sokmak için terör örgütlerine silah verenler, artık kendinizi gizlemeniz mümkün değil verdiğiniz silahlarla hepinizin adresini biliyoruz. Kim kime ne silah veriyor? PYD bir terör örgütü, PKK'nın yan kolu, YPG yan kolu. Apaçık bunlar ortadayken hala siz bunu savunuyorsanız, 'Terör örgütü DEAŞ'ı bir başka terör örgütüyle yok edeceğim' gibi safiyane bir yaklaşım ortaya koyuyorsanız, kusura bakmayın bu dünyada bunu kimse yutmaz. Yarın o örgütlerin hedefi haline gelmekten de kurtulamayacaklar. Bizim iki gözümüzü çıkarmaya çalışanlar sadece kaybettikleri gözleriyle kalacaklardır.
BUMERANG GÄ°BÄ° ONLARI DA VURACAK
Batı istediği kadar teröristi batı şehirlerinde barındırsın. Elini kolunu sallaya sallaya batı şehirlerinde dolaşsınlar. Ne yaparlarsa yapsınlar bumerang gibi bir gün dönecek onları da vuracak. Biz bin yıldır yaşadığımız bu coğrafyada nice badireler atlattık, nice sıkıntıların üstesinden geldik. İşte en son 15 Temmuz darbe girişimini Allah'ın lütfu ve milletimizin kahramanlığıyla akamete uğrattık. Allah'ın izniyle Türk milleti olarak bundan sonra da her türlü saldırıya göğüs gererek, her türlü tuzağı boşa çıkartarak yolumuza devam edeceğiz."
Karanlığa gömülürler
Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışı gerçekleştirilen, 2016 yılında devreye alınan veya alınacak olan 158 elektrik enerjisi tesisinin hayırlı olmasını diledi. Toplam 5 bin 620 megavat güce sahip bu tesislerin atık ısı, biyokütle, çöp, doğalgaz, güneş, rüzgar, hidroelektrik, jeotermal, linyit, taş kömürü gibi çok farklı enerji kaynaklarıyla elektrik ürettiğini dile getiren Erdoğan, tesislerin tamamının özel sektöre ait olduğunu ve toplam yatırım bedelinin de 5 milyar doları bulduğunu bildirdi. Özellikle yenilenebilir enerji kaynakları konusuna önem verdiklerini vurgulayan Erdoğan, çalışmaların yoğunlaştırıldığı bu alanda son dönemde çok hızlı mesafe kaydetmeye başladıklarına işaret etti. Erdoğan, yenilenebilir enerjide 2002 yılında 12 bin 300 megavat olan kurulu gücün 32 bin megavatın üzerine çıkarıldığına dikkati çekti.
ÇEVRECİLİK ÜZERİNDEN SALDIRI
ErdoÄŸan, açılan tesislerin çoÄŸunluÄŸunun yenilenebilir kaynaklarına dayalı olduÄŸunu belirterek, şöyle devam etti: “Siz bakmayın Batı ülkelerinden ülkemize çevrecilik üzerinden yöneltilen saldırılara. Bunların hepsi de maksatlıdır, art niyetlidir. Bugün çevrecilerin en çok eleÅŸtirdikleri kömür ve nükleer enerji santrallerinin kahir ekseriyeti Batı ülkelerinde bulunuyor. Öyle ki ÅŸayet kömür ve nükleer enerjiyle çalışan santraller olmasa Batı karanlığa gömülür. Mesela kömürle çalışan santrallerden elde edilen elektrik enerjisi oranı Polonya'da yüzde 84, Almanya'da yüzde 45, Ä°ngiltere'de yüzde 39, bu oran Çin'de yüzde 75, Hindistan'da yüzde 73 seviyesindedir. Peki ülkemizde kömüre dayalı elektrik üretimi ne kadar biliyor musunuz? Yüzde 22. Fark bu kadar büyük.”
Akkuyu 2023'te devrede
Tüm yatırımcıları tebrik eden ErdoÄŸan, “Enerji kalkınmanın, büyümenin, refah artışının lokomotifidir. Åžayet siz ülke olarak yeterli miktarda ve düşük maliyetle elektrik enerjisi üretemiyorsanız diÄŸer hedeflerinize zaten ulaÅŸamazsınız” diye konuÅŸtu. ErdoÄŸan, şöyle devam etti: ''Ãœlke olarak 2003 yılı başından bugüne kadar elektrik ve doÄŸalgaz piyasalarında kamusu ile özeli ile 75 milyon dolarlık yatırım yaptık. Kömürde ithal yok bu iÅŸi kapattık, kendi rezervimizi kullanmak zorundayız. Mersin Akkuyu'da inÅŸası süren nükleer santrali, 2023 yılında devreye almayı planlıyoruz. Sinop'taki nükleer santralle ilgili çalışmalar sürüyor. Åžimdi üçüncü bir nükleer santral için ön hazırlıklara baÅŸladık."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.