Sosyal Medya

Güncel

"Cemaat-i İslami'ye yapılan zulüm ciddiye alınmıyor"

Cemaat-i İslami’nin Pakistan Gençlik Genel Başkanı Suhaib Uddin Milli Gazete’ye değerlendirmelerde bulundu.Güney Asya’da yer alan D-8 üyesi Pakistan bizim için çok önemli bir tarihsel akrabalığa sahip. Son dönemde zor zamanlar geçiren Cemaat-i İslami’nin Pakistan Gençlik Genel Başkanı Suhaib Uddin Milli Gazete’ye değerlendirmelerde bulundu. Cemaat-i İslami liderlerinin idamıyla ilgili konuşan Uddin, Milli Görüş hareketinin kendileri için öneminden bahsetti.



Pakistan’da ve Ä°slam coÄŸrafyasında birçok Müslüman zulüm altında, Cemaat-i Ä°slami’nin liderleri teker teker idam ediliyor, ülkenizdeki geliÅŸmeleri bize özetler misiniz? 
 
BangladeÅŸ’teki durum gün geçtikçe kötüye doÄŸru gidiyor. Cemaat-i Ä°slami lideri idam edildi. Tabi bu idamlar yeni deÄŸil çok eskiden beri bu cemaate yönelik zulümler iÅŸkenceler vardı. Cemaat-i Ä°slami Pakistan, bu zulümleri engellemek için elinden geleni yapıyor ama yeterince siyasi gücü olmadığı için, yeterli baskıyı hükümete yapamıyor. Aslında Pakistan yönetimi BangladeÅŸ’teki durumu maalesef çok ciddiye almıyor. Bununla beraber BangladeÅŸ yönetimi iki yıldır, düzenli ÅŸekilde Cemaat-i Ä°slami liderlerini idam ediyor veya hapse atıyorlar. Cemaat-i Ä°slami çeÅŸitli kanallarda çalışmalar yapıyor ama maalesef gerekli baÅŸarı elde edebilmiÅŸ deÄŸil. Türkiye tabi bu konuda desteklerini eksik etmiyor. Cemaat-i Ä°slami liderlerinden Motiur Rahman Nizami’nin idamından sonra Türk halkı tavrını ortaya koyup bizlerin yanında oldu.
 

AMERÄ°KA VE HÄ°NDÄ°STAN ZALÄ°MLÄ°K YAPIYOR

 
Pakistan sınır hattındaki Amerika’nın varlığı konusunda görüşleriniz nelerdir?
 
Pakistan ve Afganistan güçlü iliÅŸkiler içerisinde ve buna karşın Hindistan hükümeti bu iki ülkenin iliÅŸkilerini etkileyecek çalışmalar içerisinde. Kesin olarak diyebiliriz ki bu bölgede ki ateÅŸi söndürecek adımlar Hindistan ve iÅŸgalci Amerika’nın zalim tutumlarından ötürü bir türlü gerçekleÅŸmedi. Ä°nÅŸallah ortak bir tutum çerçevesinde Müslümanların yararına olacak bir sonuç çıkmasının ümit ediyoruz.
 
 

ERBAKAN’IN FÄ°KÄ°RLERÄ°NÄ°N BENÄ°MSÄ°YORUZ

 
Milli Görüş hareketi ve Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Pakistan için önemi nedir?
 
Cemaat-i İslami Pakistan hareketinin kardeş olarak gördüğü Milli Görüş ve lideri sayın Necmettin Erbakan bizler tarafından biliniyor. İdeolojisi olsun, fikirleri olsun benimseniyor. Üstat Necmettin Erbakan bizim insanlarımız tarafından gerçekten büyük saygı görüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.