Sosyal Medya

Güncel

FBI, Clinton'la ilgili soruşturmayı yeniden açtı

FBI, Clinton'ın, ABD Dışişleri Bakanlığı döneminde kişisel e-mail hesabında devlete ait gizli bilgiler içeren yazışmalar yapmasıyla ilgili soruşturmayı yeniden açtığı bildirildi.



Federal SoruÅŸturma Bürosunca (FBI), ABD seçimlerine sayılı günler kala Demokrat Parti BaÅŸkan adayı Hillary Clinton’a e-postalarına iliÅŸkin yeni bir soruÅŸturma baÅŸlatacağı bildirildi.

FBI Başkanı James Comey, ABD Kongresine yönelik bir mektup kaleme alarak, soruşturmaya konu olabilecek bazı yazışmaların varlığından haberdar olduklarını kaydetti.

YENÄ° GELÄ°ÅžMELER YAÅžANDI

Comey mektupta, "Kongredeki daha önceki konuÅŸmamda, eski DışiÅŸleri Bakanı Hillary Clinton’un e-postalarına iliÅŸkin soruÅŸturmayı tamamladığımızı bildirmiÅŸtik. Yeni geliÅŸmelerden dolayı daha önceki Kongre konuÅŸmama eklemede bulunmak için yazıyorum." ifadesini kullandı.

FBI BaÅŸkanı, Clinton’un resmi e-posta adresi yerine kiÅŸisel hesabını kullandığı yönünde daha önce tamamlanan soruÅŸturmaya iliÅŸkin yeni bilgilerin kendilerine ulaÅŸtığını belirterek, ÅŸunları kaydetti:

"DÃœN HABER VERÄ°LDÄ°"

"FBI, daha önceki soruşturmaya ilişkin olarak yeni yazışmaların varlığını öğrendi. Soruşturmayı yürüten ekibim bana konuya ilişkin dün haber verdi, ve ben de soruşturmanın tekrar başlatılarak gizli yazışmaların yapılıp yapılmadığına bakılması yönündeki görüşü kabul ettim."

TRUMP MEMNUN

New Hampshire’daki Manhattan kentinde düzenlenen seçim etkinliÄŸinde konuÅŸan milyarder iÅŸadamı Donald Trump, “FBI ve Adalet Bakanlığı’nın yaptıkları ‘korkunç’ hatayı düzeltmek yönündeki cesaretlerini saygıyla karşılıyorum” dedi.

"CLINTON’A GÄ°ZLÄ° BÄ°LGÄ° VERMEYÄ° DURDURSUN"

ABD istihbarat yetkililerine, normalde baÅŸkan adaylarına aktarılan gizli bilgileri Demokrat baÅŸkan adayı Hillary Clinton’a vermeyi durdurmaları çaÄŸrısını yineleyen ABD'de Cumhuriyetçilerin önemli liderlerinden Temsilciler Meclisi BaÅŸkanı Paul Ryan da, “Bu sorun çözülene kadar Ulusal Ä°stihbarat Dairesi Direktörü, Clinton’a herhangi bir gizli bilgi verilmesini askıya almalı” diye konuÅŸtu.

NE OLMUÅžTU?

FBI, Hillary Clinton’ın 2009-2013 yıllarını kapsayan DışiÅŸleri Bakanlığı döneminde resmi yazışmaları kendi özel hesabından yaptığı gerekçesiyle AÄŸustos 2015’te soruÅŸturma baÅŸlatmıştı. Bu yazışmalarda herhangi bir güvenlik açığı olup olmadığı araÅŸtırılırken, Clinton, yazdığı ve özel sunucularında tutulan elektronik posta iletilerini 55 bin sayfalık döküm halinde incelenmek üzere yetkililere teslim etmiÅŸti.

ABD DışiÅŸleri Bakanlığı da Clinton’ın yazışmalarını belirli aralıklarla kamuoyuyla paylaÅŸmıştı. Bakanlık, yazışmaların 150 kadarının gizlilik derecesine sahip yazışmaları içerdiÄŸini bildirmiÅŸti.

WASHINGTON/AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.