Sosyal Medya

Gezi - Tarih - Mimari

Ä°srail UNESCO ile iliÅŸkilerini dondurdu

İsrail yönetimi, 'Mescid-i Aksa'nın Musevilikle bağı olmadığına' ilişkin kararından dolayı UNESCO ile ilişkilerini askıya aldı.



Ä°srail, "Mescid-i Aksa'nın Musevilikle bağı olmadığı" yönündeki kararına tepki olarak BirleÅŸmiÅŸ Milletler EÄŸitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) ile tüm iliÅŸkilerini dondurdu.

İsrail Milli Eğitim Bakanı Naftali Benett, UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova'ya hitaben yazdığı mektupla ilişkileri askıya alma kararını bildirdi.

UNESCO'nun "Mescid-i Aksa'nın Musevilikle bir bağı olmadığı" yönündeki kararının "teröre destek saÄŸladığını" savunan Benett mektubunda, "Bu kararınız tarihi yok saymakta ve terörü cesaretlendirmektedir. Ä°ki Yahudinin öldürüldüğü bir haftada Kudüs'teki cihat destekçilerini öldüllendirenler, Tanrı saklasın daha fazla kiÅŸinin kurban olmasını teÅŸvik edebilirler." ifadelerini kullandı.

UNESCO Dışişleri Komisyonu'na sunulan karar tasarısı dün 6'ya karşı 24 evet oyu ile kabul edilmişti. İki üyenin katılmadığı oylamada 26 üye çekimser kalmıştı.
Karar tasarısının gelecek hafta UNESCO'nun 58 üyeli yönetim kurulunda bir kez daha oylanması bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.