Sosyal Medya

Güncel

Ösym'den önemli kpss açıklaması

İstanbul Valiliği, nüfus müdürlüklerinin, önlisans mezunları için yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavının (KPSS) gerçekleşeceği 16 Ekim Pazar gününde açık tutulacağını bildirdi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2016-KPSS Ön Lisans ve Ortaöğretim sınavlarına katılacak adaylardan nüfus cüzdanı olmadığı veya nüfus cüzdanında TC kimlik numarası, soğuk damga veya fotoğraf bulunmadığı için sınava kabul edilemeyecek durumda olan adaylar için İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nce İl/İlçe Nüfus Müdürlüklerinin sınav günü 07.00-10.15 saatleri arasında açık tutulacağını bildirdi.



ÖSYM’den yapılan açıklamada, "16 Ekim 2016 tarihinde yapılacak 2016-KPSS Ön Lisans ile 20 Kasım 2016 tarihinde yapılacak 2016-KPSS Ortaöğretim sınavlarına katılacak adaylardan nüfus cüzdanı olmadığı veya nüfus cüzdanında TC kimlik numarası, soÄŸuk damga veya fotoÄŸraf bulunmadığı için sınava kabul edilemeyecek durumda olan adaylar için İçiÅŸleri Bakanlığı Nüfus ve VatandaÅŸlık Ä°ÅŸleri Genel Müdürlüğü’nce Ä°l/Ä°lçe Nüfus Müdürlükleri sınav günü 07.00-10.15 saatleri arasında açık tutulacaktır.
 
Nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında TC kimlik numarası, soÄŸuk damga veya fotoÄŸrafı bulunmayan adayların sınava katılabilmelerini saÄŸlamak için sınav kurallarına uygun nüfus cüzdanı edinerek sınava girmeleri gerekmektedir. Bu kapsamda kayıp veya deÄŸiÅŸtirme nedeniyle nüfus cüzdanı almak için nüfus müdürlüğüne baÅŸvuran adaylar, nüfus müdürlüğü personeli ile birlikte ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinde yer alan baÅŸvuru bilgilerine TC kimlik numaraları ve aday ÅŸifreleri ile eriÅŸeceklerdir" denildi.
 
Açıklamanın devamında şunları kaydedildi:
 
"Nüfus cüzdanı talep eden aday ile MERNÄ°S veri tabanındaki kiÅŸi kaydı ve ÖSYS Aday Ä°ÅŸlemleri Sistemi’nde baÅŸvuru bilgileri bulunan adayın kimlik bilgilerinin ve fotoÄŸrafın karşılaÅŸtırılması sonucunda bilgilerin birebir tutması, fotoÄŸrafın aynı kiÅŸiye ait olduÄŸunun tespiti ve müdürlük personeli tarafından sorulacak sorulara olumlu cevap verilmesi hâlinde ilgiliye nüfus cüzdanı tanzim edilecektir. Adayın Aday Ä°ÅŸlemleri Sistemi’nde yer alan baÅŸvuru bilgilerinin bir dökümü de Nüfus Cüzdanı Talep Belgesi’ne eklenerek, ilgilinin dosyasında saklanacaktır. Bu amaçla nüfus müdürlüğüne giden adayın yanında 2016-KPSS Ön Lisans/Ortaöğretim Sınava GiriÅŸ Belgesi ile 2 fotoÄŸrafının olması iÅŸlemlerin daha kolay ve hızlı olmasını saÄŸlayacaktır. 2016-KPSS Ön Lisans/Ortaöğretim adaylarına önemle duyurulur."
 
Adaylar, açık tutulacak nüfus müdürlüklerine http://www.osym.gov.tr/TR,12707/2016-kpss-onlisans-ve-ortaogretim-adaylarinin-dikkatine-14102016.html adresinden ulaşabilecek.
 
İSTANBUL VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA
İstanbul Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, sınav günü adayların kimliklerinin kayıp, çalıntı ya da unutulma ihtimallerini göz önünde tutularak İstanbul genelindeki tüm ilçelerde nüfus müdürlüklerinin açık tutulmasına karar verildiği kaydedildi.
 
Adayların ikametgah adreslerinin kayıtlı olduğu ilçeye bakılmaksızın sınav yerlerine ya da bulundukları muhite en yakın ilçe nüfus müdürlüklerine 07.00-10.30 saatleri arası sınav giriş belgesini ibraz ederek hizmet alabilecekleri belirtildi.
 
Açıklamada, "Sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar dileriz" ifadelerine de yer verildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.