Sosyal Medya

Güncel

Lozan'da ilginç detay

Lozan’da Cumartesi günü Suriye için yapılacak olan toplantının, tarihi Lozan anlaşmasının imzalandığı Beau Rivage Palace otelinde gerçekleştirileceği öğrenildi.



Lozan’da Cumartesi günü Suriye için yapılacak olan toplantı, tarihi Lozan anlaÅŸmasının imzalandığı Beau Rivage Palace otelinde gerçekleÅŸtirilecek.
 
Otel daha önce de Montre BoÄŸazlar SözleÅŸmesi, Ä°ran nükleer müzakereleri gibi birçok diplomatik görüşmeye ÅŸahit oldu. Ä°sviçre’nin AB üyesi olmaması, NATO dışında yer alması tarafsız kimliÄŸini ön plana çıkardığı için ülke, birçok uluslararası toplantılara ve müzakerelere ev sahipliÄŸi yapıyor.
 
ÇAVUŞOĞLU KATILACAK
 
Cumartesi günkü toplantıya Amerika, Rusya ve Türkiye’nin yanında bazı bölge ülkeleri heyetlerinin de katılacağı öğrenildi. Toplantıda öncelikle Suriye’de ateÅŸkes ve insani yardımların ulaÅŸtırılması konularının görüşülmesi, sonrasında barış görüşmelerine geçilmesi ön görülüyor.
 
Toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katılacak. Birleşmiş Milletler Suriye Özel temsilcisi Staffan Mistura da toplantıya davet edildi.
 
LOZAN/DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.