Güncel
IŞİD Musul'dan Suriye'ye kaçmasın
Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Musul operasyonu başladığında bu kentteki IŞİD mensuplarının Suriyenin doğusuna kaçabileceği konusunda uyardı. Musuldan bir kaçış yolunun olmaması gerektiğini savunan Şii lider, Iraklı yetkililere seslendi, 'ABDnin oyununa gelmeyin' dedi.
Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Beyrut’un güneyinde Şiilerin ağırlıkta olduğu bölgede Aşura günü münasebetiyle bir konuşma yaptı. Nasrallah ABD’nin Musul’daki IŞİD unsurlarına Suriye’ye doğru kaçış yolu sağlamak istediğini söyledi. Iraklı yetkililere seslenen Nasrallah, buna kesinlikle müsaade edilmemesi gerektiğini vurguladı:
"ABD’nin bu oyunları Musul’daki zaferinizi boşa çıkaracak. Oradaki IŞİD mensuplarının tutuklanması ve yargılanması gerek. Onların Suriye’ye kaçışına müsaade edilmemeli. Bu Irak’a bir tehdit kaynağı oluşturacak."
Irak Ordusu takviyeye devam ediyor
Irak Savunma Bakanlığı, Musu’u kurtarma operasyonuna katılmak üzere bazı askeri birlikleri Musul’un çevresine sevk ettiğini duyurdu.
Bakanlığın açıklamasında, sevk edilen güçlerin içinde zırhlı araçların ve 9. Tümene bağlı askerlerin de olduğu belirtildi.
Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.