Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan'ın sözünü ettiği uçaklar bunlar mı?

Kobani yakınlarında çekildiği ileri sürülen ABD'ye ait MV-22 Tilt Rotor türü hava aracının görüntüleri sosyal medya hesaplarında paylaşıldı.



Cumhuriyet Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın, Amerika ziyareti sırasında 20 Eylül'de ABD'nin 2 uçak dolusu silahı Suriye'nin kuzeyindeki Kobani yakınlarında YPG'ye indirdiÄŸini açıklamasından sonra, o bölgede çekildiÄŸi ileri sürülen ABD'ye ait MV-22 Tilt Rotor türü hava aracının görüntüleri ortaya çıktı.

Kobani'deki bir paylaşımcı "ABD, yeni operasyonlar için Demokratik Suriye Güçlerine silah indirdi" başlığıyla bu videoyu sosyal medya hesabına yükledi.

Suriye'nin kuzeydeki Kürt bölgesinde faaliyet gösteren ve oradaki askeri hareketlilik ile ilgili bilgi, fotoÄŸraf ve görüntü paylaÅŸan bir sosyal medya hesabında, yolda harket halindeki araçtan çekilen, ABD'ye ait olduÄŸu belirtilen 2 askeri uçağın videosu yer aldı. Yolda hareket halindeki bir araçta çekilen videoda, dünyada sadece ABD'nin Hava ve Deniz Piyadeleri tarafından kullanılan MV-22'lerin alçak uçuÅŸ yaptığı görüldü.

Bu video "ABD, yeni operasyonlar için Suriye'nin Rojava bölgesine silah indirdi" başlığı ile yer alırken, görüntüde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 Eylül'de ABD'nin YPG'ye iki uçak dolusu silah indirdi açıklamalarını gündeme getirirken, söz konusu uçakların bunlar olabileceği ileri sürüldü.

CUMHURBAÅžKANI NE DEMÄ°ÅžTÄ°?

Amerika ziyaretinde CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan New York'taki bir toplantıda, ABD yönetiminin PYD/YPG'yi desteklemesini anlamakta zorlandıklarını belirterek, şöyle dedi:

"El Nusra'yı terör örgütü olarak ilan ediyorsun, o zaman PYD ve YPG'yi, Türkiye'nin bir terör örgütü dediÄŸi bu örgütü niye terör örgütü olarak kabul etmiyorsun? Daha 3 gün önce 2 uçak dolusu silah, PYD ile YPG'ye indirildi. Nereye? Kobani'ye. Daha önce de yine Kobani boÅŸaldığı zaman oradaki PYD ve YPG'li teröristlere üç uçak indirildi ve bunların yarısı DAEÅž'e gitti, silahların yarısı da PYD ve YPG'de kaldı. Sayın baÅŸkan ile bunları konuÅŸtuk ama dinletemedik. Åžimdi ne yazık ki yine aynı oyun oynanıyor. Buradan bir netice çıkmaz. Burada sadece kan kaybı olur" demiÅŸti.



DÃœNYADA SADECE ABD'DE VAR

Kobani'de çekildiÄŸi ileri sürülen videoda yer alan 2 ABD uçağının, MV-22 Tilt Rotor türü hava aracı olduÄŸu belirlendi. Bu uçaklar yere inerken pervanelerini dikey hale getirip helikopter gibi inebiliyor, havadayken motorlarını yere paralel hale getirip uçak gibi hızlı uçabiliyor.

Dünyada sadece ABD'nin Hava ve Deniz Piyadeleri tarafından kullanılan MV-22'ler, tam teçhizatlı 24 asker veya 9 bin 70 kilo yük taşıma kapasitesine sahip. Arka rampasından askeri nakliye uçağı gibi havadan yük atabilen MV-22'ler, saatte 509 kilometre hıza çıkabiliyor. 1627 kilometre menzile sahip hava araçları helikopterlerin ulaşamayacağı uzun menzilli operasyonlarda kullanılıyor.

 

 

KAYNAKDHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.