Sosyal Medya

Güncel

Mehmet Altan'ın evindeki aramada 1 dolarlar ve Gülen kasetleri çıktı!

Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınmalarının ardından, Mehmet Altan'ın evinde yapılan aramada 1 dolarlar ve Gülen'in kasetleri çıktı.



FETÖ soruşturması kapsamında, darbeden bir gün önceki televizyon programında darbe imalı konuşmalar yaptıkları için gözaltına alınan Ahmet Altan ve Mehmet Altan'ın emniyetteki sorguları sürüyor. Soruşturma kapsamında iki ismin adreslerinde de aramalar yapılıyor.

Ä°KÄ°SÄ° F SERÄ°SÄ° OLAN 6 ADET, 1 DOLARLIK BANKNOT Ä°LE GÃœLEN KASETLERÄ°

Bu aramalarda dikkat çeken detaylar Mehmet Altan'ın evinden çıktı. Yapılan aramada, ikisi F serisi olan bir dolarlık 6 adet banknot ile FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'in çok sayıda sohbet kaseti bulunduğu ortaya çıktı. Gözaltındaki iki ismin adreslerinde hakimlik kararı ile arama yapıldı.

Karar ile Ahmet Altan'ın da evinde arama yapıldı. Söz konusu adreste de çok sayıda telefon ile sim kartları, dizüstü bilgisayar ve flash bellekler gibi materyallere incelenmek üzere el konuldu.

DARBE Ä°MALI KONUÅžMALAR

FETÖ soruşturması kapsamında iki isim 10 Eylül'de gözaltına alınmıştı. Altan kardeşlerin gözaltı gerekçesi, 15 Temmuz'dan bir gece önce 'Can Erzincan TV' kanalındaki bir programda darbe imalı konuşmalarıydı. Aynı programda Nazlı Ilıcak da yer almış ve yapılan darbe imalı konuşmalar, 'darbe çağrışımı yapan subliminal mesajlar vermeleri' şeklinde gerekçelendirilmişti.

GÖZALTI SÜRELERİ BUGÜN SONA ERECEK

15 Temmuz'daki darbe giriÅŸiminin ardından baÅŸlatılan soruÅŸturmada 10 Eylül sabahı gözaltına alınan yazar Ahmet Altan ile kardeÅŸi Prof. Mehmet Altan'ın gözaltı süresi 20 Eylül'e kadar uzatılmıştı.  Ahmet ve Mehmet Altan'ın avukatı, Vatan Caddesi'ndeki Ä°stanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gözaltında tutulan Altan kardeÅŸlerin saÄŸlık durumlarının iyi olduÄŸunu ifade ederek, gözaltı sürelerinin 20 Eylül'e kadar uzatıldığını, gözaltı süresinin tekrar uzatıldığını söylemiÅŸti.

 

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.