Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: At izi, it izine karışmış durumda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan devam eden FETÖ operasyonlarıyla ilgili, ''Şu var ki at izi, it izine karışmış vaziyette. 'Ben bir şey atayım da nasılsa tutar' diyenler var. Bazıları böyle yapıyor. Özellikle yazılı ve görsel medya dünyasında bu çok var.'' dedi.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, G-20 Zirvesi’ne katıldığı Çin’den Ankara’ya dönüş yolunda uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ErdoÄŸan, "Åžu var ki at izi, it izine karışmış vaziyette. 'Ben bir ÅŸey atayım da nasılsa tutar' diyenler var. Bazıları böyle yapıyor. Özellikle yazılı ve görsel medya dünyasında bu çok var. Bazen fırsat bulduÄŸumda TV’leri izliyorum.

Öyle yorumlar yapıyorlar ki suçladıkları o insanın bu iÅŸle hiç alakası yok. Ama o insana o yaftayı yapıştırıyor. Bunlar doÄŸru ÅŸeyler deÄŸil. Bu tür yanlışlıklardan uzak durmak lazım." dedi

İşte Erdoğan'ın konuşmasının satır başları:

5’inci oturum, terörizm ve mülteci sorunuydu. Ana konuÅŸmacı bendim. Tabii mülteci sorununda dünya maalesef iyi bir sınav veremedi, hâlâ veremiyor. Bazı ikili görüşmeler de yaptık.

CÄ°DDÄ° ADIMLAR ATMALIYIZ

Gerek Sayın Putin’le gerek Sayın Obama’yla, gerek Sayın Merkel’le görüşmeler de bunlar arasında. Sayın Merkel’in mülteci sorununa daha olumlu yaklaÅŸtığını açıkça söyleyebilirim. Görüşmede, ‘Dayanışma içinde olmamız lazım; mülteci sorununa yönelik çok ciddi adımlar atmalıyız’ dedik. Körfez’le görüşmeler yaptığımızı söyledik.

Şunu kabul etmek lazım. Siyasetin matematiğinde sıkıntı var. Yani, 2 kere 2 hiçbir zaman 4 olmuyor. Bu gelişmelerde de bunu hep böyle görüyoruz. Şu anda Rusya ile olan ilişkilerimizde ekonomik olarak çok daha isabetli adımlar atabileceğimize inanıyorum.

Özellikle enerji alanında Enerji Bakanımızla onların enerji kuruluÅŸları geçen hafta yoÄŸun çalışmalar yaptılar. ABD’ye gelince, zaten önümüzde BM Genel Kurulu var, ardından onların seçimleri var.

Bir stratejik ortak olarak, seçimden sonraki neticeye göre adımlarımızı ona göre atacağız. Orada belirleyici olan, belki de en önemli olan konulardan biri, FETÖ meselesidir.

ASKERLERÄ°MÄ°ZE Ã–ZGÃœVEN GELDÄ° 

(DAEÅž, PKK, PYD, YPG, FETÖ derken çok sayıda cephe açıldığını gündeme getirenler olduÄŸunu belirterek) Türkiye’nin güvenlik güçleri bütün bu cephelerde gereken mücadeleyi verebilecek güce ve kararlılığa sahiptir. 15 Temmuz sürecinde tutuklamalar da oldu ama ordumuz daha güçlü hale geldi. 

En azından askerlerimize bir özgüven geldi. Cerablus operasyonu, kararlılığımızın en önemli ifadesiydi. Bunu da başarılı bir şekilde, özel kuvvetler ve diğer askeri birliklerimiz gerçekleştirdi.

BAYRAMDA ATEÅžKES OLABÄ°LÄ°R

Åžunu net olarak söylemeliyiz: Dışarıdan bir adım gelse de gelmese de Türkiye olarak bizler ensar anlayışıyla Suriye’deki kardeÅŸlerimize desteÄŸi sürdüreceÄŸiz. Åžu anda zaten ciddi mülteci geçiÅŸi söz konusu deÄŸil. Son operasyonlarla Suriye kuzeyindeki halka da özgüven geldi. Tek sıkıntı Halep’te.

Gerek Obama gerek Putin ile görüştük. DışiÅŸleri bakanlarımız da üçlü görüşecek. Ä°nÅŸallah bayram öncesi Halep’te ateÅŸkesi saÄŸlamayı ümit ediyoruz. Ardından Kızılay’la giyim, yiyecek, ilaç gibi yardımları, oyuncakları ulaÅŸtırmayı planlıyoruz.

Bayramı bayram gibi yaşama imkânına kavuşsunlar istiyoruz. Bunları da paylaştık. Olumlu bakıyorlar. Putin, 2-3 gün içinde çözüme ulaşılabileceğinden söz etti.

PKK KENDİNE YER EDİNMEYE ÇALIŞIYOR

Bunu, bölgedeki koalisyon güçleri ile olan hassasiyetler baÅŸta olmak üzere bölgesel faktörlere baÄŸlamak daha doÄŸru olur. Acımasız bazı hadiseleri yaÅŸadık. Mesela bu Gaziantep’teki kına gecesine saldırı, fitili ateÅŸleyen bir hadise olmuÅŸtur.

Bu, ABD ile görüştüğümüz konulardan biri. Neler yapılabileceÄŸi, görüşmeler neticesinde netleÅŸecek. Orası ABD’nin tutumuna baÄŸlı. Ancak, biz artık bölgede var olduÄŸumuzu göstermek durumundayız.

EÄŸer geri adım atarsak, oralara iÅŸte DAEÅž gibi, PKK gibi, PYD gibi, YPG gibi terör örgütleri yerleÅŸir. Benzer riskler Irak için de söz konusu. Orada da PKK kendine yer edinmeye çalışıyor.

ÇOK KISA SÜREDE CERABLUS ALINDI

(Bölgenin haritasını göstererek) Åžu gördüğümüz tabloda yeÅŸil olan yerler ne yazık ki DAEÅž, PYD ve YPG’nin elindeydi. “Ilımlı muhalifler”i eÄŸit-donat kapsamında yetiÅŸtirmiÅŸtik. Ä°lk etapta yaklaşık 1000, sonra 1400’e çıkarmak suretiyle kendi topraklarımızdan bunları Cerablus’un biraz daha batısına soktuk.

Onlara bizim obüslerimiz (Fırtınalar) da destek verdi. Talep ettiÄŸimizde tabii ki koalisyon güçleri de gereken desteÄŸi saÄŸladı. Onlar daha çok havadan vurdular. Karada bizim tankçılar, piyade olarak da “ılımlı muhalifler” bu iÅŸi gördüler. Böylece çok kısa sürede Cerablus alındı.

DAEÅž, güneye doÄŸru inmeye baÅŸladı. Aslında biz Menbiç konusunda da daha önce Obama’ya bir teklifte bulunmuÅŸtuk. Görüşmemizde, “Menbiç kesinlikle Araplarındır, oraya PYD, YPG falan gelmeyecek” demiÅŸti.

 

AT Ä°ZÄ° Ä°T Ä°ZÄ°NE KARIÅžTI

FETÖ ile mücadele çerçevesinde ihraç edilenleri kriptoların seçtiği, asıl kriptoların ise halen görevde durduğu, yanlış insanların gönderildiği söyleniyor...

Bunu söyleyenler kendilerine göre doÄŸru da söyleyebilirler. Ama ÅŸu var ki at izi, it izine karışmış vaziyette. “Ben bir ÅŸey atayım da nasılsa tutar” diyenler var. Bazıları böyle yapıyor. Özellikle yazılı ve görsel medya dünyasında bu çok var.

Bazen fırsat bulduÄŸumda TV’leri izliyorum. Öyle yorumlar yapıyorlar ki suçladıkları o insanın bu iÅŸle hiç alakası yok. Ama o insana o yaftayı yapıştırıyor. Bunlar doÄŸru ÅŸeyler deÄŸil. Bu tür yanlışlıklardan uzak durmak lazım.

GÃœZEL BÄ°R FIRSAT YAKALANDI

Ãœzgünüm, üzülüyorum. Çünkü bir CumhurbaÅŸkanı olarak aslında bu tür karşılıklı bir yarışa girmek istemiyorum. Biliyorsunuz beyefendi (Kemal KılıçdaroÄŸlu) Yenikapı’ya gelmek istemiyordu. ArkadaÅŸlar devreye girdiler. Bize gelenler oldu.“Güzel bir fırsat yakalandı” denildi.

Ben de kendisine yazılı olarak davetimi gönderdim. Buna rağmen o açıklamayı yaptı. Daha sonra gerek kendi partisinden gerekse dışarıdan zannediyorum kendisini aradılar. Sayın Başbakan da aradı. Ondan sonra geleceğini bildirdiler.

O ÅŸekilde Yenikapı’ya geldi. Sayın Bahçeli davetimiz üzerine hiç tereddütsüz Yenikapı’ya geleceÄŸini bildirdi ve geldi. Orada yapılan konuÅŸmalardan rahatsız olmadık. KonuÅŸmalar da geneli itibariyle toparlayıcı idi.

(Adlı Yıl açılışı) Barolar Birliği Başkanı bizden ziyaret talebinde bulundu. 6-7 baro hariç hepsi geldi. Daha sonra yönetimden arkadaşları ile makama çıktık.

BaÅŸkan’ın yanında bir hanım vardı, Barolar BirliÄŸi yöneticilerinden. O dedi ki“Sayın CumhurbaÅŸkanım bu konuÅŸmaları her zaman yapabilelim. Adli Yıl’da da bunu halledelim”. Ben de “Yaparız” dedim.

Normalde bir otelde planlamışlar. “Bizim Kongre Merkezimiz daha rahat, bu sene orada yaparız” dedim. Sonra haber aldık, gelmiyorlar. Oylama yapmışlar. Metin Bey (FeyzioÄŸlu) arzulu idi. Bir arkadaÅŸ daha vardı, o da istekliydi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.