Sosyal Medya

Güncel

Mehmet Görmez, 15 Temmuz gecesi neden sala okunduğunu açıkladı

Darbe girişimi anlarında tüm minarelerden sela ve ezan sesleri yükseldi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bu kararın detaylarını açıkladı.



Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in talimatı ile mili iradeye sahip çıkılması için 15 Temmuz gecesi boyunca Türkiye genelinde tüm camilerde selâ ve ezanlar okundu.

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, konuk olduğu NTV yayınında sela okunması yönünde aldıkları kararın perde arkasını anlattı.

Başkan Görmez'in 12 yaşında yaşadıklarını da hatırlatarak yapmış olduğu açıklama şöyle:

15 Temmuz gecesi her Türk vatandaşı gibi 9 buçuktan itibaren aldığımız bilgilerle 'ne yapabiliriz?' dedik. 100 bini aÅŸkın görevlimiz ile bir müesseseyiz. Bizim görevimiz sadece namaz kıldırmak deÄŸil. Zor zamanlarda milletin paralarıyla alınan tanklar milletin kalbine yöneldiÄŸi zaman kriz masası oluÅŸturduk.

'BABAM ÇIK VE SALA OKU' DEMİŞTİ

Ä°lk aklımıza gelen minarelerden salalar okuyarak, milletimizi hukukuna sahip çıkmaya davet etmek oldu. KurtuluÅŸ Savaşı'nda da milletin maneviyetını ayakta tutmak olmuÅŸtur. Kıbrıs Harekatı'nda 12 yaşındaydım. Babam mihrap görevlisiydi. Gecenin 1'inde üzücü haberler geldiÄŸinde babam 'minareye çık ve sala oku' demiÅŸti.

Hafızamda bu canlandı. Bütün görevlilerimize mesaj göndererek, 'minarelerden sala okuyarak milletimizi kendi iradesine sahip çıkmaya davet edelim' dedik.

Sabahlara kadar da Türkiye'nin bütün camilerinde böyle oldu. Millerin kulağında sala, dilinde tekbir, elinde bayrak ile o ihaneti bertaraf etme noktasında sonuç verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.