Sosyal Medya

Güncel

ABD Başkan Yardımcısı: Trump'ı ciddiye almayın

Biden Türkiye ziyareti öncesi ilginç açıklamalarda bulundu



Amerika BirleÅŸik Devletleri (ABD) BaÅŸkan Yardımcısı Joe Biden Türkiye ziyareti öncesi Letonya’da Baltık ülkelerinin devlet baÅŸkanlarıyla bir araya geldi. Biden temaslarının ardından yaptığı açıklamada Cumhuriyetçi Parti’nin baÅŸkan adayı Donald Trump’ın, Amerika’nın Baltık ülkelerini olası Rus saldırısına karşı savunacağından emin olmadığı ÅŸeklindeki sözlerine sert tepki gösterdi.

Biden Baltık ülkelerinin, ABD’nin ve NATO’nun kararlılığından şüphe etmemesi gerektiÄŸini ifade etti: “Amerika BirleÅŸik Devletleri’nin bir ÅŸekilde devreden çıktığı ya da ayrıldığı doÄŸru deÄŸil. Gerçek ÅŸu ki oradaki varlığımızı artıracağız ve NATO, Rusya sınırlarındaki bölgelerde gücünü daha da büyütecek. DiÄŸer partiden bir baÅŸkan adayının bir ÅŸeyler söylediÄŸini duyuyorsunuz, onun söylediklerinin ciddiye alınmaması gerekir çünkü NATO anlaÅŸmasının 5. maddesinin ne anlama geldiÄŸini bile anladığını sanmıyorum.”

NATO AnlaÅŸması’nın 5’inci maddesi, üyelerden herhangi birine yapılan bir saldırıya, diÄŸer üye ülkelerin birlikte karşılık vermesini öngörüyor.

Amerikan BaÅŸkan Yardımcısı Joe Biden yarın da baÅŸkent Ankara’da temaslarda bulunacak. Ziyaretin ana gündeminde 15 Temmuz’da darbe giriÅŸimininde bulunan Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) lideri Fethullah Gülen’in iadesi süreci var.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.