Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Batı'ya sert tepki

Batı'nın 15 Temmuz sonrası tutumunu eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Telefonla aradıklarında da bizim halimizden ziyade darbecilerin durumlarını merak ettiklerini gördük" dedi.



Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batı'nın 15 Temmuz darbe girişimindeki tutumunu sert sözlerle eleştirdi.

"Bakıyorsunuz Uluslararası Af Örgütü açıklama yapıyor, bazı ÅŸeylerden endiÅŸe duyduklarını söylüyorlar. Önce çık gel bakalım burada, Türkiye Cumhuriyeti'nin parlamentosunda ne olmuÅŸ, emniyet teÅŸkilatında bombalanma neticesinde 53 emniyet görevlimiz nasıl ÅŸehit olmuÅŸ? Gel gör bakalım CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi nasıl vurulmuÅŸ, burada 6 ÅŸehit nasıl olmuÅŸ?" sözleryiel Uluslararası Af Örgütü'nü eleÅŸtiren ErdoÄŸan, "BoÄŸaz Köprüsü'nün üzerinde ve Kuleli Askeri Lisesinin orada 39 kiÅŸi nasıl ÅŸehit edilmiÅŸ? Gel bunları bir gör, yerinde incele, sana düşen görev budur. Ondan sonra da açıklamanı yap. Sadece duyduklarınla, aldığın haberlerle bu tür açıklamaları yaptığın zaman, kusura bakma sana saygı duyulmaz" dedi.

BATI'YA TEPKÄ°

"Telefonla aradıklarında da bizim halimizden ziyade darbecilerin durumlarını merak ettiklerini gördük. Bu da çok enteresan. FETÖ mensubu teröristlerin katlettiÄŸi 240 vatandaşımızın, yaraladığı 2 bin 195 kardeÅŸimizin durumunu soran yok" diyen ErdoÄŸan, "Ama gözaltılar, tutuklamalar, görevden almalar niye ise pek ilgilerini çekiyor. Aslında batılı ülkelerin askerleri, diplomatları, gazetecileri zaman zaman gerçek niyetlerini ağızlarından kaçırmıyor deÄŸiller. Biz bunlara raÄŸmen demokrasimize, özgürlüklerimize, hukuk devletimize sonuna kadar sahip çıkacağız. Çünkü bu deÄŸerleri batılılar veya AB dayattığı için deÄŸil, milletimiz buna layık olduÄŸu için savunuyor ve hayata geçiriyoruz" dedi.

"Bırakın darbe teÅŸebbüsünü, şöyle bizdeki birkaç aylık PKK, DAÄ°Åž terör eylemleri Avrupa'nın herhangi bir ülkesinde yaÅŸansın, idam cezasını da getirirler, kesintisiz olaÄŸanüstü hal de ilan ederler" diyen ErdoÄŸan, "Biz gerek FETÖ darbe giriÅŸimini, gerekse PKK ve DAEÅž'in gerçek yüzünü muhataplarımıza anlatmaya devam edeceÄŸiz" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.