Sosyal Medya

Güncel

'Suçüstü yakalandılar'

Başbakan darbe girişimi sonrası ülke ismi vermeden Batı'nın tavrını da eleştirdi, "Dostlarımız şaşkınlık içinde 'Ya bize böyle denmedi, ne oldu bunlara, nerede yanlış yaptılar da hesap tersine döndü' der gibi bir durum içine düştüler ve suçüstü yakalandılar" dedi.



BaÅŸbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Ä°hracatçılar Meclisi üyelerine konuÅŸma yaptı. 

15 Temmuz darbe giriÅŸiminin baÅŸarısız olmasıyla 'büyük bir vesayet odağının' yok edildiÄŸini belirten BaÅŸbakan, Gülen örgütünü iÅŸaret ederek "VatandaÅŸlarımız arasına ayrılık tohumları eken bir örgütü çökerttik. Himmet diye haraç toplayan, soruları çalan, ÅŸantaj yapan, tehdit eden, insanların haremine giren, onları fiÅŸleyen bu alçak örgütü çökerttik." dedi. 

Başbakan darbe girişimi sonrası ülke ismi vermeden Batı'nın tavrını da eleştirdi:

"Batı dünyası anlayamıyor, anlayamazlar. Çünkü onlardaki demokrasi göstermelik. Sütlimanda gemi nasıl giderse, Batı demokrasisi de öyle. Dalgalı denizlerde demokrat olmak, darbelere karşı çıkmak, silahın karşısına göğsünü siper etmek… Gerçek demokratlık böyle belli olur. Darbe oldu dostlarımız ÅŸaÅŸkınlık içerisinde, ne söyleyeceklerini ÅŸaşırdılar. Herhalde farklı bir sonuç bekliyorlardı. “Ya bize böyle denmedi, ne oldu bunlara, nerede yanlış yaptılar da hesap tersine döndü” der gibi bir durum içine düştüler ve suçüstü yakalandılar. Bunu açıkça söylemek lazım."  

Kaynak: AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.