Sosyal Medya

Güncel

Darbeci teröristleri yakalayan albay general oldu

Marmaris'teki firari darbeci teröristlerin yakalandığı operasyonu yöneten Albay Semih Okyar, tuğgeneralliğe yükseltildi.



Türkiye’nin en önemli askeri birliklerinden KırkaÄŸaç, Bornova gibi komando eÄŸitim komutanlıklarında yüzlerce komando askerini yetiÅŸtiren Albay Semih Okyar, 3 yıl önce tuÄŸgeneral olabilmek için Yüksek Askeri Åžura’ya (YAÅž) girmeye hak kazandı.

FETÖ TERFİSİNİ ENGELLEDİ

Ancak, FETÖ üyesi TSK mensuplarının kendisine yönelik iftira mektupları sonrasında açılan davalar nedeniyle 3 yıl terfi ettirilmedi. Hakkındaki soruşturmalardan birisi bitmeden diğeri açıldı.

Darbeci teröristleri yakalayan albay general oldu

MARMARÄ°S OPERASYONU

TSK içerisindeki FETÖ üyelerinin darbe giriÅŸimi sırasında özel olarak hazırlanan, Su Altı Taarruz (SAT), Muharebe Arama Kurtarma (MAK) ile özel kuvvetlere baÄŸlı timler, CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın kaldığı otele saldırdı. 2 polis memuru ÅŸehit oldu. 16 Temmuz’dan itibaren Ä°zmir Bornova Komando Tugayı’nda görevli Jandarma Albay Semih Okyar, yaklaşık 200 kiÅŸilik birlikleriyle darbeci askerlerin peÅŸine düştü.

GECE GÃœNDÃœZ DARBECÄ°LERÄ° ARADI

Albay Semih Okyar, gece gündüz durmadan daÄŸlarda darbeci askerleri aradı. Kendilerine gelen her ihbarı deÄŸerlendirdi. Arama tarama faaliyetlerinde, gece gündüz askerlerinin başında daÄŸlarda bulundu. MuÄŸla Valisi Amir Çiçek’in, MuÄŸla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya’nın da bulunduÄŸu kriz masasında yer alıp, darbeci firari askerlerin yakalanması sırasında da, operasyonları bizzat yöneten Jandarma Albay Semih Okyar, polis özel harekat timlerinin kendilerine yardımlarını da koordine etti.

Büyük özveriyle süren araÅŸtırmalar sonrasında ilk olarak Marmaris saldırganlarından, MAK timi üyeleri, ÇiÄŸli Ana Jet Ãœssü’nün imamı ’PaÅŸa’ lakaplı Astsubay Zekeriya Kuzu, Binbaşı Taner Berber, Astsubay Ä°lyas YaÅŸar, Astsubay Gökhan Güçlü, Hava Piyade Kıdemli ÇavuÅŸ Erkan Çıkat, Hava Piyade Kıdemli ÇavuÅŸ, Ömer Faruk Göçmen ile Hava Piyade Kıdemli ÇavuÅŸ Abdulhamit Gül Erdem yakalandı.

"VATANINI SEVEN HER SUBAY GÄ°BÄ°.."

16 gün sürene diÄŸer arama tarama faaliyetlerinden sonra da, Åžirinköy’de bu kez Binbaşı Şükrü Seymen, Yüzbaşılar Ä°smail YiÄŸit, Mustafa Serdar Özay, Muammer Gözübüyük, Ergün Åžahin, Bahadır Sagun, Mehmet Öztürk, ÃœsteÄŸmenler Murat Köse, Mehmet Demir, Enes Yılmaz, TeÄŸmen Muhammet Burak Ä°pek, yakalandı. BaÅŸarılı geçen ve emrindeki hiçbir askerin burnu dahi kanamadan operasyonu tamamlayan Jandarma Albay Semih Okyar, "Vatanını seven her subay gibi gelip düşmanı yakaladık" dedi.

TUÄžGENERAL OLDU

BaÅŸarısıyla hak ettiÄŸi, beklediÄŸi terfi, farklı soruÅŸturma dosyalarıyla engellenen Albay Semih Okyar, darbe giriÅŸiminden sonra Jandarma Genel Komutanlığı’ndaki atamaların İçiÅŸleri Bakanlığı’na devredilmesinden sonra TuÄŸgeneral rütbesine terfi ettirildi.

Jandarma Kurmay Albay Hüseyin Kurtoğlu, Jandarma Kurmay Albay Nurettin Alkan, Jandarma Kurmay Albay Ferdi Korkmaz, Jandarma İstihkam Kurmay Albay Ali Demir, Jandarma Pilot Albay İsmail Balıbek, Jandarma Albay Mustafa Başoğlu, Jandarma Albay Münir Güzel, Jandarma Albay Ercan Yaşin, Jandarma Albay Hakan Saraç, Jandarma Muhabere Albay Engin Çırakoğlu ile birlikte general olan Albay Semih Okyar, Foça Dağ ve Komando Tugay Komutanı olarak görevlendirildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.