Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan: Batı terörün destekçisi

Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen mitinge telekonferans yoluyla bağlanmasının engellendiğini ancak PKK'lıların konuşmasına izin verildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Batı demokrasinin mi darbelerin yanında mı? Maalesef Batı teröre destek veriyor, darbelerin yanında. Bunların canı bizim gibi yanmıyor ama bizim yanıyor" dedi. Erdoğan, Gülen örgütü ile mücadele kapsamında TİB'i kapatacaklarını söyledi.



Yüksek Düzeyli Ekonomi toplantısında konuÅŸan CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan, "Bu örgütün faaliyelerine karşı güçlü istihbarat teÅŸkilatı kurmamız ÅŸart. Telekomünikasyon Ä°letiÅŸim BaÅŸkanlığı’nı (TÄ°B) kapatacağız. Çünkü bütün pisliklerin olduÄŸu yerlerden biri burası. TÄ°B, BTK'ya devredilmek suretiyle BTK kendi adımlarını atacaktır" dedi.

ErdoÄŸan, hem istihbarat ağı hem de Silahlı Kuvvetler'in yeniden yapılandırıldığını da hatırlatarak, "Darbenin istihbaratının zamanında alınamaması, bu örgütün önce istihbarat teÅŸkilâtlarımızı çökertmekle iÅŸe baÅŸlamasından kaynaklanıyor. Biliyorsunuz sadece Milli Ä°stihbarat TeÅŸkilâtı yok, bir de Emniyet Ä°stihbarat var, Jandarma Ä°stihbarat var. Bu istihbarat örgütleri ne yapmamıştır, ilgili mercileri aslında hiç uyarmamış, uyarmadığı gibi düşmanlık yapmıştır" ifadelerini kullandı. 

"Batı terörün destekçisi"

Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen mitinge kendisinin telekonferansla bağlanmasının engellenmesi üzerinden Almanya'yı ve batılı ülkeleri eleştirdi. Erdoğan, kendisinin konuşmasının engellendiğini ancak PKK'lıların konuşmasına izin verildiğini söyledi ve "Maalesef batı teröre destek veriyor" diye konuştu. Erdoğan'ın ifadeleri şu şekilde:

"Sayın Åžansölye’ye (Merkel) 4 bin teröristlerle ilgili, derneklerle ilgili dosya verdik. Hiçbiri bize dönmedi. Ama Pazar günü Köln’deki mitinge videokonferansla benim baÄŸlanmamı hazmedemediler. Belediye her türlü aksiliÄŸi yaptı. Yerel mahkeme hayır dedi ve alman mahkemeleri çok hızlı çalışıyor maÅŸallah. Anayasa Masahkemesi de anında hayır dedi. 4 bin terörist, Åžansölye geldiÄŸinde 4500 oldu... Geciken adalet adalet deÄŸildir dediÄŸimde, haklısınız diyor. Alman mahkemeleri burada nasıl hızlı çalışıyor? VerdiÄŸi karar; orada ErdoÄŸan konuÅŸmasın. Terör örgütü PKK’lıları kalkıp konuÅŸturuyorsun. Batı teröre destek veriyor mu vermiyor mu? Batı demokrasinin mi darbelerin yanında mı? Maalesef Batı teröre destek veriyor, darbelerin yanında. Bunların canı bizim gibi yanmıyor ama bizim yanıyor. Dost bildiklerimiz teröre destek verip darbecilerin yanında oluyor. Özdemir Sabancı’nın katili elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyor. Açıksözlü, doÄŸru, yürekli olalım. Olmazsak baÅŸka ülkelerde de can yanar. Bugün bizde olan darbe hareketi baÅŸka ülkelerde de deÄŸiÅŸik yöntemlerle kendine uygulama alanı bulur."

"Bu nasıl demokrasi?"

"Åžu ana kadar bize Batı’dan gelen hiçbir temsilci yoktur. Ziyaretimize gelen hiçbir temsilci yoktur. Fakat Fransa’da terör eylemleri olduÄŸunda oralara nasıl gittiklerini biliyoruz. Hatta bazı ülkeler havaalanlarında ne yazık ki Türkiye’ye gitmeyin, Türkiye’ye gidiÅŸiniz ErdoÄŸan’ı güçlendirir gibi reklamlar veriyor. Bu nasıl demokrasi? Ben askeri darbeyle iÅŸ başına gelmiÅŸ bir cumhurbaÅŸkanı deÄŸilim. Halkının yüzde 52 oyuyla iÅŸbaşına gelmiÅŸ bir cumhurbaÅŸkanıyım."

Bu olay sadece içeride tezgâhlanan bir olay değil. Ben açıksözlüyüm. Bu olay içeride aktörleri olan ama senaryosu dışarıda yazılan bir darbe hareketidir.

Bu ortak darbe hareketinin aktörleri bir şeyi hesap edemediler. Bu milletin kendisini hesap edemediler. Bu insanların tankların altına yatabileceğini hesaplayamadılar.

Bu darbe hareketini yapanlar bu insanlara bombaları yağdırırken acaba hangi düşünceyle bunu yaptılar? Hangi vicdan, hangi insani yapı kalkıp da kendi halkına uçaktan bomba yağdırarak, tankları insanların üzerine sürerek böyle br vahşeti işleyebilir?

Bu ülkeden endiÅŸelenmeyin. Bu ülke güvenli bir ülke. Biz bu hassasiyetleri gösterirsek, bir yerlerde terör mü var, üzerine gitmeliyiz. Teröre, darbelere karşı uluslararası camia mutabakata varamıyorsa; kusura bakmayın, bir bumerang gibi döner onları vurur. Teröristlerin adlarını verdik Belçika’ya; ama onlar terörist deÄŸil diye saldılar. Sonra gidip orada, havaalanında patlattılar.

"Beklediğimiz desteği alamadığımızı açıkça söylemeliyim"

Darbe girişimi ve sonrasında da dostlarımızdan beklediğimiz desteği alamadığımızı açıkça söylemeliyim. Ortaya konan tepkilere bakmak yeterli. Bir gün dostlarımızın bizi anlayacağını çok iyi biliyoruz. Temennimiz onların da bu noktaya gelmeden gerçeği anlamaları.

Az önce siz de izlettiğimiz, gösterdiğimiz fotoğrafın uzaktan bakınca iyi bir fotoğraf olmadığının ben de farkındayım ama ülkemizi iyi bilenler şunu kabul edecektir: Türkiye çok farklı bir ülke. Bir çok zıt olgunun aynı anda yaşanabildiği bi ülke. Ülkemizin bir yerinde terör olayları yaşanabiliyor olabilir ama bir başka yerde kültür, turizm hareketleri devam ediyor. Hatta bazı ilin ilçelerinde bile bu farklılıklar görülebiliyor. Darbe girişimi olmuş olabilir ama bunun hemen ardından normale dönüldü. Ekonomik göstergeler hızlı bir toparlanma ve normalleşmeyi işaret ediyor."

"Benim ülkemde darbe oluyor darbe"

"OlaÄŸanüstü hâl uygulamalarına dayanarak ekonominin iÅŸleyiÅŸine herhangi bir müdahale edilmemiÅŸtir, edilmeyecektir. OHAL uygulaması Avrupa BirliÄŸi prosedürlerine uygundur. OHAL ilân ettik, birileri hemen endiÅŸe vs belirtti. Tavsiye ediyorum; DoÄŸu-Batı Almanya sürecini bir incelesinler. Bize nasihat eden Almanlar gerçeÄŸi görecektir. Biz hepsini ÅŸnceledik, neler yapıldığını çok iyi biliyoruz. 5-10 terörist gelip orada bir ölüm uygulaması yapıyor, kalkıp bir yıllık OHAL ilân ediyor. Benim ülkemde darbe oluyor darbe." 

"Acırsak acınacak hâle geliriz"

"Hâlâ kalkıp endişeliyim diyorsun. Fâillerine hâlâ kalkıp nasıl şefkât eli uzatabilirsin ya, böyle bir şey olabilir mi. Asla attığımız adımlardan taviz vermeyeceğiz. Bu kattillere, darbecilere acırsak acınacak hâle geliriz. Adımlarımızı kararlı adımlarla atacağız."

"Feto denilen zat"

"ABD’de yaÅŸayan bu Feto denilen zat bu iÅŸin fâili midir diyorlar, bunu bilmiyoruz diyecek kadar ne yazık ki dünyadan bihaber olanlar var. Bütün belgeler, deliller ortada. Daha önce gönderdiÄŸimi kendilerine deliller var. Bizden istediÄŸiniz teröristler için biz belge istemedik, verelim gitsin deyip gönderdik. Nasıl bir stratejik ortağız ki, ülkem adına MGK stratei belgesi içine girmiÅŸ birini istiyorum. Siz onu hâlâ barındırmaya devam ediyorsunuz. En önemli maddi kaynakları ABD’de. Charter school’lardan gelirleri var. Bunu göremeyecek kadar siyasetten uzak yaÅŸamak mümkün mü? Parlamentoda parayla destekledikleri kiÅŸileri belirttik kendilerine, daha ne olacaktı. Bize 'Parayı iade etmeye baÅŸladık' diyorlar. Ä°ngiltere’de de aynı ÅŸekilde. (Ä°ngiltere parlamentosunda bir milletvekilinin Türkiye aleyhine rapor hazırlamak için Gülen örgütünden para aldığı yönündeki haber) Adamlar böyle çalışıyor. Bu ne demektir? Bizim dilimizde bu, siyaseti satın alma operasyonudur. Bu adamlar bunu yapıyorlar. Ama bunu önlerine koyduÄŸunuz zaman hemen savunma, haklılık psikozu içerisinde bunu böyle yerine getirmenin gayreti içerisine giriyorlar."

"Avrupa'yı biz koruduk"

"Göçmen krizinde Batı’yı sıkıntıya sokacak adım atmadık. Daha açık konuÅŸayım; Avrupa’yı biz koruduk. 3 milyon mülteciyi misafir ediyoruz. Avrupa hâlâ verdiÄŸi sözleri yerine getirmedi. Bütçemize girmeyecek, mülteciler için harcanacak olan 3 milyar euro para gelemdi. Vize meselesi de hâlâ yok. Bunları söyleyince beyefendiler rahatsız oluyor. Kusura bakma, karşında emir kulu bir ülke yok."

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.