Kitap - Dergi - Yayın
Darbe girişimine edebi tepki
İtibar, Dil ve Edebiyat, Cins, Fayrap ve Temmuz dergileri, ağustos özel sayılarında Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.
Edebiyat dergileri, ağustos özel sayılarında 15 Temmuz darbe girişimine karşı tepkisini ortaya koydu. Şair, yazar İbrahim Tenekeci’nin genel yayın yönetmeni olduğu İtibar dergisi, 15 Temmuz direnişine katılan yazarlarının Boğaziçi Köprüsü’nden Genelkurmay’a bulundukları bölgelerde yaşadıklarını okuyucuya aktarıyor. Kapağında Türk bayrağı olan derginin arka kapağında ise şair Mustafa Akar’ın şehid Halil Kantarcı için kaleme aldığı ‘Halil’ şiiri yer alıyor.
Şair Ali Emre’nin genel yayın yönetmenliğinde ilk sayısı okuyucuyla buluşan ve adını darbe girişiminden alan Temmuz edebiyat, sanat ve fikriyat dergisi ise okurlarını darbe direnişinin sembollerinden ‘eli sopalı kadın’la selamlıyor. Açılışı usta sanatçı Hasan Aycın’ın çizgisiyle yapan dergi, ‘Temmuz Direnişi ve Edebiyat’ başlıklı özel bir de dosya hazırladı.
ERDOĞAN DA YAZDI
Hakan Arslanbenzer’in genel yayın yönetmeni olduğu Fayrap dergisi ise tankların üstüne çıkan halkı resmettiği ağustos kapağında, Ali İmran suresinden “Onlar tuzak kurdular. Allah da onlara tuzak kurdu. Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır” ayetiyle dikkati çekiyor.
Üzeyir İlbak’ın yönettiği Dil ve Edebiyat dergisi ise İlbak’ın ‘Aklı ve Kalbi Devşirilmişlerin Darbesi’ yazı başlığı eşliğinde, darbe girişiminde tankları durduran halkı kapağına taşımış. İlk sayfalarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Gün Olur Asra Bedel’ başlıklı yazısının bulunduğu dergide Hüseyin Besli, ‘Erolum, Oğlum, Kardeşim’ yazısı, Zafer Acar ‘İntikam Unutulmaz Azıcık Ertelenir’, Mehmet Baş ‘Ülkem’, Hüseyin Emin Öztürk ‘Hakimiyet Türküsü’ şiirleriyle 15 Temmuz’a şahitlik ediyor.
Genel yayın yönetmenliğini İsmail Kılıçarslan’ın yaptığı Cins dergisi ise tankların önüne yatan kahramanın yer aldığı çizgiyi kapağına taşıdı. Dergide Mustafa Cambaz’ın oğlu Alpaslan Cambaz’ın ‘Babamın Doğum Günü...’ yazısı da var.

Henüz yorum yapılmamış.