Coğrafyamız
Azerbaycan'dan Türkiye'ye rafineri yatırımı
Azerbaycan'ın Türkiye'de inşa ettiği petrol rafinerisi inşaatı için 84 milyon dolar finans ayırdığı açıklandı
Azerbaycan Türkiye’de petrol rafineleri inşaatı için 850 milyon dolar ayırdı
Azeri Trend haber ajansının haberine göre, Azerbaycan Devlet Petrol Fonunun (SOFAZ), 2016 yılının 1 Temmuz tarihine kadar olan dönemde Türkiye'da yapımı devam eden petrol ürünleri üretme fabrikası inşaatı için toplam 844 milyon dolar tahsis ettiği bildirildi.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in kararı ile Türkiye'deki Star petrol rafinerisinin yapımında Azerbaycan tarafının katılımını desteklemek için 1.9 milyar dolar sermayeye sahip SOCAR Türkiye Yatırım şirketi kurulmuştu. Yüzde 40 hissesi devlete ait olan şirketin Devlet Petrol Fonu'ndan finanse edileceği bildirilmişti.
Fon yetkililerine göre, proje için bu yılın ilk yarısında 84 milyon dolar tahsis edilmiştir. Türkiye'de yapılmakta olan НПЗ SOCAR rafineri inşaat projesinin toplam maliyeti beş milyar dolardan fazla.

Henüz yorum yapılmamış.