Sosyal Medya

Güncel

BM temsilcisinden darbe açıklaması

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Halit Çevik, 'Türkiye gerekli önlemleri almaya kararlı' açıklamasında bulundu...



Anadolu Ajansı'nın haberine göre; BirleÅŸmiÅŸ Milletler (BM) 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin kabul edilmesinden sonraki ilk yüksek düzeyli toplantı olan Sürdürülebilir Kalkınma Ãœst Düzeyli Siyasi Forumu yapıldı.

Türkiye, BM 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin kabul edildiği 2015 Zirvesi'nden sonraki ilk forumda, plan ve uygulamalarını sunan 22 ülkeden biri olup sürdürülebilir kalkınmaya, bu konudaki uluslararası dayanışma ve iş birliğine verdiği önemi ortaya koydu.

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Halit Çevik, forumda yaptığı konuşmada, hedeflerin gerçekleşmesi için gerekli önlemleri almadaki kararlılığıyla Türkiye'nin 22 gönüllü ülkeden biri olduğuna dikkati çekerek, "Türkiye, BM'de BM 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin gerçekleşmesi için gerekli önlemleri almaya kararlıdır." dedi.

Sürdürülebilir kalkınmanın "yeşil büyüme" ve "insan merkezli kalkınma yaklaşımı" ile Türkiye'nin mevcut 10'uncu Kalkınma Planının merkezinde yer aldığı belirten Çevik, Kalkınma Bakanlığının, ülkede kamu kurumları arasında planlama ve programlama süreçlerini koordine eden ana otorite olduğunu dile getirdi.

"Türkiye'nin resmi kalkınma yardımları hızlı bir şekilde arttı"

Türkiye'nin donör ülke rolüne değinen Çevik, şöyle devam etti:

"Türkiye, ihtiyacı olan diğer ülkelerle ekonomik büyüme faydalarını paylaşmak için kararlıdır. Kalkınma iş birliğinde önemli bir donör ülke olarak Türkiye'nin resmi kalkınma yardımları hızlı bir şekilde arttı. Türkiye, 2015'te 3 milyar 900 milyon dolar resmi kalkınma yardımı desteği sağladı. Bölgemizdeki kalıcı insani krize rağmen resmi kalkınma yardımlarımızın Gayrisafi Milli Hasılaya oranımız yüzde 0,54 oldu."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.