Sosyal Medya

Güncel

MeÅŸal'den darbe yorumu: Filistin kaybederdi

HAMAS Siyasi Büro Başkanı Meşal, Türkiye'deki darbenin başarılı olması halinde kaybedenlerin başında Filistin'in olacağını söyledi.



HAMAS (Ä°slami DireniÅŸ Hareketi) Siyasi Büro BaÅŸkanı Halid MeÅŸal, "Türkiye'de yaÅŸananları endiÅŸeyle takip ettik. Hüznün kaybolmasının ardından ÅŸimdi büyük mutluluk duyuyoruz. Darbe baÅŸarılı olsaydı, kaybedenlerin başında Filistinliler olacaktı ama Allah Türkiye'ye lütufta bulundu." dedi.

TRT Arapça'da katıldığı bir programda konuşan Meşal, Türkiye'yi geriye götürmek isteyenlere karşı halkın iradesinin galip gelmesinden gurur duyduklarını belirtti.

"Türkiye'de yaşananları endişeyle takip ettik. Hüznün kaybolmasının ardından şimdi büyük mutluluk duyuyoruz. Darbe başarılı olsaydı kaybedenlerin başında Filistinliler olacaktı ama Allah Türkiye'ye lütufta bulundu." diyen Meşal, Türk halkını teyakkuz halinde olmaya ve darbeyi tamamen sonlandırmak için birbirine kenetlenmeye çağırdı.

Dünyada Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen ve ortaya koyduğu başarılı modelden korkanların olduğunu vurgulayan Meşal, Türkiye'nin diktatörlerin değil halkların yanında yer aldığını ve Avrupa'nın aksine milyonları bağrına bastığını bildirdi.

Meşal, darbe girişiminin başarısız olmasından sonra İslam ümmetinin büyük kısmının rahat bir nefes aldığını kaydetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.