Sosyal Medya

Güncel

Cumhurbaşkanı'nın oteline baskında çarpıcı detaylar

Darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz Cuma gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele yapılan saldırıyla ilgili önemli ayrıntı ortaya çıktı.



Darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz Cuma gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele yapılan saldırıyla ilgili önemli ayrıntı ortaya çıktı.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in, 3'üncü helikopterden timlerin baskınını bizzat komuta ettiği öğrenildi. Ormanlık alanda mühimmatların da ele geçirildiği Marmaris'te komando birliklerinin general ve özel kuvvetlere bağlı diğer askerleri yakalamak için araştırmanın devam ettiği açıklandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki bir grup askerin geçen cuma gecesi yaptıkları darbe girişiminin en dikkat çeken noktalarından birisi Marmaris olmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilçede tatilini geçirdiği önceden belirleyen darbeci askerler, helikopterlerle ilçeye gelmişti. Çevreye ateş edip bomba atan darbeci askerlerle polis arasında çatışma çıktı. Çatışmada, biri Cumhurbaşkanlığı koruması, diğeri Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 2 polis memuru şehit oldu. Bölgeden uzaklaşan helikopterlerden 2'si Marmaris'te, 1'i de İzmir'de bulundu. Saldırıya katılan askerlerin yakalanması için de operasyonlar başlatıldı.

CUMHURBAŞKANI'NA SALDIRI ÇİĞLİ'DE PLANLANMIŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele yapılan saldırıya ilişkin önemli ayrıntı da ortaya çıktı. Saldırı planı günler öncesinden Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda hazırlandığı tespit edildi. Çiğli Ana Jet Üs Komutanlığı'ndaki 125'inci SAR Filo'ya bağlı MAK (Muharebe Arama Kurtarma) timleri, üç helikopterle 278 kilometre uzaklıktaki Marmaris'e gitmek üzere havalandı. Özel Kuvvetlere bağlı bir timin de yine saldırıda görev aldığı saptandı. Helikopterlerin Marmaris'e ulaşmasıyla başlayan baskını da Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli Hava Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in, bizzat yönettiği ortaya çıktı. Başarısızlıkla biten baskın sonrasında Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in de emrindeki darbeci askerlerle halen firarda olduğu öğrenildi.

ANA JET ÃœSSÃœNDE SESSÄ°ZLÄ°K

Bu arada 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminden sonra birçok gözaltının yaşandığı Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı kapılarına çıkışları önlemek için konulan araçlar çekildi. Askeri üsse girişleri görevli askerlerin koordine ettiği, ancak görevli polislerin de önlem amacıyla giriş yakınındaki bekleyişini sürdürdüğü açıklandı. Darbe girişiminden sonra üsteki tüm eğitim amaçlı uçuşlarda ikinci biri emre kadar durduruldu.

Kaynak: DHA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.