Sosyal Medya

Güncel

ErdoÄŸan: 'Bu iÅŸ gevÅŸemeye gelmez'

Darbe girişimini protesto ettiği sırada hayatını kaybedenlerin Fatih Camii'ndeki cenazesine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Meydanlardan ayrılmayacağız, gevşemeye gelmez. Bu iş 12 saatlik bir iş değil" dedi.



Darbe girişimini İstanbul'da protesto ettiği sırada 45 yaşında hayatını kaybeden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank'ın ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank ve yine protestolarda hayatını kaybeden bazı kişiler için Fatih Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da törendeydi.

ErdoÄŸan burada yaptığı konuÅŸmada, "Onların  tankı, topu varsa bizim de imanımız var" dedi. "GevÅŸemek yok, meydanlardan ayrılmayacağız, gevÅŸemeye gelmez. Bu iÅŸ 12 saatlik bir iÅŸ deÄŸildir" ifadelerini kullanan CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, "Ä°dam isteriz" sloganları üzerine, ÅŸunları söyledi:

"Demokrasilerde halkın talebi bir kenara konulamaz. Bu sizlerin bir hakkıdır. Özellikle anayasal olarak gerekli olan mercilerde değerlendirilmesi yapılır ve kararı da verilir."

"Hiç duygusal karar almadık.  Kararlarımızı verirken bin düşündük bir verdik."

"Bizler intikamcı deÄŸiliz. En büyük intikam sahibi Allah’tır."

"Sloganik değil düşünerek attığımız her adım akılla, tecrübeyle atmamız lâzım."

Erdoğan, Gülen Cemaati'nin devletin tüm birimlerine sızdığını hatırlatarak da, "Devletin tüm kurumlarında bu virüsleri temizleme dönemi devam edecektir. Çünkü bu vücut metastaz yaptı. Maalesef kanser virüsü gibi bu devletin her yerini sardı. Dolayısıyla biz bunları biliyorduk ve ilgili olan bütün mercilere de bunu söyledik, söylüyoruz" diye konuştu.

"Yazılı talep ettik, tavırlarını ayrıca göreceğiz"

Cumhurbaşkanı, ABD'de yaşayan Gülen Cemaati lideri Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili olarak ise, "Adalet ve Dışişleri Bakanlıklarımız aracılığıyla yazılı olarak da iade talep ettik. Bunları isteyeceğiz. Tavırlarını ayrıca göreceğiz" ifadelerini kullandı.

Lüksemburg'da açıklama yapan ABD DışiÅŸleri Bakanı John Kerry, Türkiye'den henüz resmi bir iade talebi almadıklarını söylerken, "Tahminimiz Sayın Gülen ile ilgili bazı sorular gündeme gelecektir" demiÅŸti.

Prof. Dr. Ä°lhan Varank kimdir?

İlhan Varank için bundan önce görev yaptığı Yıldız Teknik Üniversitesi'nde (YTÜ) tören düzenlendi.

Üniversitenin Davutpaşa Kampüsü Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, kardeşi Mustafa Varank, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, ailesi, çalışma arkadaşları ve öğrencileri katıldı.

Necatibey Eğitim Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Milli Eğitim Bakanlığı bursunu kazanarak ABD Ohio State Üniversitesi'nde bilgisayarlı öğretim teknolojileri alanında master yapan Varank, daha sonra aynı alanda doktorasını tamamladı.

Türkiye'ye döndükten sonra Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde çalışmaya başlayan Prof. Dr. İlhan Varank, YTÜ Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölüm başkanlığı görevini yürütüyordu.

Darbecilere tepki için sokağa çıkan İlhan Varank, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde darbe girişimini protesto ederken açılan ateşte hayatını kaybetti. 1971 doğumlu olan Varank, evli ve iki çocuk babasıydı.

Kaynak: Al Jazeera, AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.