Sosyal Medya

Güncel

Erdoğan Kısıklı'da konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kısıklı'daki evinin önünde toplanan kalabalığa seslendi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan Kısıklı'daki evinin önünde toplanan kalabalığa seslendi.

Erdoğan şunları söyledi:

(Kalabalığın "idam isteriz" sloganları sonrası)

Her talebin konuşulması, görüşülmesi değerlendirilmesi bir haktır. Bunlar parlamento çatısı altında değerlendirilir. Bunun için de bir yerlerden izin almaya gerek yok.

Fakat şu anda biliyorsunuz bu yapı, İstiklal savaşının mücadelesini vermiş olan TBMM'yi de bobaladı. Ve bugün bu yapı bu bombaladıkları yerde artık parlamento çalışmalarının duracağını zanediyordu. Parlamento toplantı. bBiraraya geldiler ve 4 parti ortak bir bildiri yayınladı.

Bu ortak bildiri aynı zamanda bizim de bildirimizdir. Biz de altına imzamızı koyarız. İşte bu birliğe, beraberliğe dayanışmaya her zaman ihtiyacımız var. Bunu yaptığımızda bizim aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Zaten bu olanlar Türkiye'nin yükselişini hazmedemeyenlerin üst akılların operasyonudur.

Onlar isteseler de istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır. Bütün mesele ne biliyor musunuz? Sizin ilk andan itibaren millet olarak meydanlara çıkmanız var ya. O meydanlara çıkışınız her şeyi alt üst etmiştir. Diyorum ki. Rehavet yok. Hafta boyu bu birlikteliğimizi devam ettirelim. Bu noktada hemfikir miyiz? Hafta boyu bu buluşmaları devam ettirmeliyiz. İnşallah gerek başbakanımız gerek hükümetimiz gerek devletimizin tüm kurumları çalışmalarını sürdürüyor. Şu anda polisimiz verdiği şehitlere rağmen dimdik durdu.

Gördüğünüz gibi alınan bir çok general, albaylar var. Ama ben bir şeyi hatırlatmak istiyorum. Oyuna gelmeyelim. Şu anda TSK ile milletimizi karşı karşıya getirmek isteyen dış güçleri içerden takviyeli dış güçler olabilir. Sakın bu oyuna gelmeyelim. Eninde sonunda bu Silahlı Kuvvetler bizimdir. Parallel yapının değildir.

Bu kardeşiniz de anayasnın amir hükmü gereğince silahı kuvvetlerin başkomutanıdır. Değerli kardeşlerim ben şu anda karşımda Türkiye'nin özetini görüyorum. Bu özet sizsiniz. Ve hamdolsun. Şu anda yargısıyla, polisiyle, askerimizin o dürüst ve samimi kesimi ile devletin kurumlarıyla el ele birlikte beraber aydınlık geleceğe yürüyoruz.

Åžimdi bakınız hep söyledim. Bunların kurslarına okullarına çocuklarınızı göndermeyin. Devletin okullarnda her hafta sonunda sizlere ücretsiz kurslar hazırlıyorum dedim. 

Bakın şu anda binlerce yargı mensubu açığa alındı. HSYK'dan 5, AYM'den 2... Şu anda yargı gerçekten kararlarını süretli bir şekilde veriyor ve bu özgüvenle birlikte de inşallah yarınlara birlik ve beraberlik içinde güçlü bir şekilde yürüyeceğiz. Kardeşlerim rabiamızı biliyorsunuz. Bu rabia'ya çok muhtacız. Onun için de yapmamız gereken bir şey var.

Bir tek millet. Tek millet kavramının içinde ne var? Türkiyle kürdüyle abazasıyla romanıyla avnavuduyla 79 milyon tek millet.

İki tek bayrak. Bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır. hilal, bağımsızlığımızın ifadesidir. Yıldız, şehidimizin ta kendisidir. Bayrağımızın üzerinde bayrak yok. Bayrakları bayrak yapan üzerindeki kandır. Vatan eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Onun için tek vatan. 780 bin km ile tek vatan. Bu vatanı böldürtmeyeceğiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağızi hep bilitke Türkiye olacağız.

Dört, tek devlet. devlet içerisinde devlet... çıkmışlar... ne devleti ya.

Bu ülkeyi biz 3-5 teröriste bırakmayacağız. Ama dediÄŸim gibi tek devlet anlayışıyla bu paralel develt yapılanmasına bu ülkeyi asla teslim etmeyeceÄŸiz.

Kurumlardan temizlenme operasyonu başladı.

Bütün yetkili mercilere buradan söylüyorum. Bunların üzerine üzerine gideceğiz. Demiştim ya inlerine gireceğiz! Girdik, giriyoruz. Şu olaylar Allah'ın bize büyük bir lütfudur. Çünkü kimin ne olduğu çok iyi ortaya çıktı. Nerede kim var? İmamları hep ortaya çıktı.

Amerikalı dostlarımız artık Pensilvanya'daki terörist başını bize teslim ettiÄŸi andan itibaren çok ÅŸey deÄŸiÅŸecek.

Diyoruz ki bizim stratejik müttefikimiz olarak Amerika Pensilvanya'dakini bize teslim etsin. Ama size de diyorum ki rehavet yok. Dik duracağız. Sonuna kadar bu işi kovalayacağız.

88_6

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.