Sosyal Medya

Coğrafyamız

Ä°ran'da milletvekiline suikast giriÅŸimi

Kirmanşah eyaletinde milletvekili Felahetpişe içinde bulunduğu araca ateş açılması sonucu yaralandı.



İran'da Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Kirmanşah eyaletinde milletvekili Haşmetullah Felahetpişe'nin içinde bulunduğu araca ateş açılması sonucu yaralandığı, aracın şoförünün ise hayatını kaybettiği bildirildi.

İran Öğrenci Haber Ajansına (ISNA) konuşan Kirmanşah Eyaleti Emniyet Müdürü Behram Fazlızad, Batı İslamabad milletvekili Felahetpişe'nin bulunduğu araca beraberindeki yerel yetkililerle birlikte bölgeyi ziyaret ettiği sırada kimliği belirsiz kişiler tarafından ateş açıldığını belirtti.

Fazlizad, milletvekili Felahetpişe ve Kirmanşah'a bağlı Dalahu valisinin saldırıda yaralandığını, aracın şoförünün ise öldüğünü söyledi.

İran Resmi Haber Ajansına (IRNA) açıklama yapan Kasr-ı Şirin milletvekili Ferhad Taciri de Felahetpişe'ye suikast girişiminde bulunan saldırganların kullandıkları aracı ateşe vererek, olay yerinden yaya olarak kaçtıklarını ifade etti.

Kirmanşah milletvekili Ahmed Seferi ise saldırganların PKK'nın İran kolu PJAK'a bağlı kişiler olduğunu iddia etti.

İran Kürdistan Demokrat Partisi (İ-KDP) peşmergeleri ve PJAK mensupları 15 Haziran'dan itibaren İran'ın kuzeybatısındaki bölgelerde İran askerlerine saldırılar düzenlemeye başlamıştı. Çatışmalarda iki taraftan da onlarca kişi hayatını kaybetmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.