Sosyal Medya

Dünya

Volkswagen'ın WolfsBurg fabrikasında 70 yıllık bomba gizemi

Alman otomotiv devi Volkswagen'ın Wolfsburg fabrikasında 2. Dünya Savaşı’ndan kalma patlamamış bombalar olduğu şüphesiyle geçtiğimiz hafta aramalar başlatılmıştı. Başlatılan geniş çaplı aramalar halen devam ediyor.



Alman otomotiv devinin 1938 yılında Adolf Hitler’in emriyle ‘Halkın Otomobili’ olarak adlandırılan Beetle’ı üretmek için kurduÄŸu Wolfsburg fabrikasında 2. Dünya Savaşı’ndan kalma patlamamış bombalar olduÄŸu şüphesiyle geçtiÄŸimiz hafta aramalar baÅŸlatıldı.

GENİŞ ÇAPLI ARAŞTIRMALAR DEVAM EDİYOR

Reuters’ın haberine göre bomba imha ekipleri tarafından yapılan aramalar yeni fabrika inÅŸatında çalışan ekiplerin dört ayrı noktada buldukları metal parçaları sebebiyle baÅŸlatılmış. Bu parçaların patlamamış bombalar olabileceÄŸinden şüphelenildiÄŸi için geniÅŸ çaplı araÅŸtırmalar devam ediyor.

Kentin yerel gazetesi Wolfsburger Allgemeine Zeitung, bomba imha uzmanlarının bu dört noktadan üçünü kontrol ettiklerini ve güvenli olduğunu söylediklerini belirtirken son bölgenin aranmasına ise devam ediliyor.

BOMBA BULUNURSA Ä°MHA EDÄ°LECEK

Eğer patlamamış bir bomba bulunursa, ekipler bunu haftasonunda imha edecek. Aradaki süre ise fabrikanın yakınındaki yaklaşık 700 kişinin yaşadığı bir mahalleyi boşaltmak için kullanılacak ve aynı zamanda imha işlemi fabrikanın kapalı olduğu güne denk gelmiş olacak.

TATÄ°L BÃœYÃœK ÅžANS

Fabrikanın 3 haftalık yaz tatiline girmiÅŸ olması sebebiyle ÅŸu anda çok az işçinin bulunmasının büyük bir ÅŸans olduÄŸu belirtilirken, Reuters’a konuÅŸan bir yetkili, fabrikada yaÅŸanan bu olayın üretime herhangi bir etkisi olmayacağını belirtti.

60 BİN ÇALIŞAN

Beetle üretmek için kurulan Wolfsburg fabrikası, 2. Dünya Savaşı zamanında askeri araç ve uçak parçası üretiminde kullanılıyordu ve bölgeye saÄŸlam bombardımanlar yapılmıştı. Reuters’a göre ekipler tarafından fabrikada daha önce de patlamamış mühimmat bulunmuÅŸ. Günümüzde bu devasa kampüs VW Grubu’nun merkezi olarak görev yapıyor ve Golf, Tiguan gibi modellerin üretimi de burada yapılıyor. Wolsfburg fabrikasında 60 bin kiÅŸi çalışırken ÅŸehirde 125 bin kiÅŸi yaşıyor.

 

 

 

Kaynak: Hürriyet

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.