Sosyal Medya

Güncel

'Sığınmacı politikası AB'yi bölecek'

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Avrupa Birliği'nin (AB) sığınmacı politikasının AB'yi bölebileceği görüşünü savundu.



Kurz, Almanya'da yayımlanan Die Welt gazetesine verdiği röportajda, AB'nin göçmen politikasının "dramatik hata" olduğunu belirterek sığınmacı krizinin AB'yi bölebileceğini vurguladı.

Sığınmacı krizinin, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararını doğrudan etkilediğini söyleyen Kurz, diğer AB üyesi ülkelerin de İngiltere örneğini takip etme kararı alabileceğini ifade etti.

Devam eden sığınmacı ve göçmen hareketliliğinin nasıl yönetileceği sorununun insanların gündemlerinin en üst sıralarında yer aldığına işaret eden Kurz, doğal olarak insanların Avrupa'nın bu problemi nasıl çözeceğine baktığını kaydetti.

Avusturya'nın sert sığınmacı politikasını savunan Kurz, "Eğer birileri yasa dışı yollardan Avrupa'ya gelmeye çalışırsa onlar AB dış sınırında durdurulmalı ve geldikleri ülkeye veya transit olarak geçtikleri ülkelere geri gönderilmelidir. Aksi takdirde biz, insan kaçakçılarına dolaylı yoldan destek vermiş ve hatta onların boğulmalarına neden olmuş oluruz" ifadelerini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.