Sosyal Medya

Güncel

Bakan ya özür dileyecek ya istifa edecek

Fikri Işık'ın 'Askerin şehit vermemek için operasyonlara çıkmadığı günleri de biliyoruz' sözlerine TSK'nın tepkisi geçmiş değil.



Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın TSK'yı hedef alan sözlerinin ardından Yüksek Askeri Şura'da Bakan Işık'ın istifasının gündeme gelebileceği iddia edildi.

Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı,“Ordu ile Saray arasında bir ÅŸeyler oluyor” baÅŸlıklı yazısında, ordu ile hükümet arasında yaÅŸananlara iliÅŸkin kulis aktardı.

TSK'DAN SESSÄ°Z TEPKÄ°

Ataklı, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın“Askerin ÅŸehit vermemek için operasyonlara çıkmadığı günleri de biliyoruz” sözleri nedeniyle yaÅŸanan krize deÄŸindi.

TSK'dan “sessiz tepki” geldiÄŸini ifade eden Can Ataklı, Yüksek Askeri Åžura'ya dikkat çekerek şöyle devam etti:

“Milli Savunma Bakanı'nın bu talihsiz sözlerinin asker içinde derin bir üzüntü ve öfkeye yol açtığını da biliyorum ki bu artık saklanamıyor da zaten. Genelkurmay baÅŸkanı sanıyorum pek dikkat çekmemek için ‘Ordumuz dün olduÄŸu gibi bugün de teröre karşı her türlü fedakârlığı yapacaktır' diyerek askerin Milli Savunma Bakanı'na tepkisini dile getirdi ama bunun yetmeyeceÄŸi ileri sürülüyor. Önümüzdeki askeri ÅŸurada konunun daha sert biçimde gündeme gelmesi ve Milli Savunma Bakanı'nın özür dilemesinin ve hatta istifa bile etmesinin ÅŸaşırtıcı olmayacağı söyleniyor.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.