Sosyal Medya

Güncel

Tanzanya'da Albinolar güvenli adaya sığınıyor

Afrika ülkesi Tanzanya'nın Ukerewe adası Albinolu insanlar için güvenli bir ada konumunda. Sık sık büyücülerin saldırısına uğrayan Albinoların ise adadaki nüfusu gün geçtikçe artıyor



DoÄŸu Afrika ülkesi Tanzanya'da batıl inançlar sebebiyle sık sık ÅŸiddete maruz kalan Albinolu insanlar Ukerewe adasına sığınıyor. 

Ukerewe Albino Derneği (UAS) bu zamana kadar adada hiçbir Albino cinayetinin yaşanmadığını belirterek, adada güvenli bir bölgenin oluştuğunu belirtiyor.

Genetik bir bozukluk nedeniyle tamamen beyaz saç ve ten rengine sahip olan albinolar, batıl inançlar yüzünden, bazı Afrika ülkelerinde ayrımcılığa uğruyor, hatta kötü muamele maruz kalıp öldürülüyorlar.

Kanadalı Same Sun (UTSS) adlı bir araştırma merkezi, son yıllarda Tanzanya'da 161 Albinoluya saldırı düzenlendiğini ve 76 kişinin de öldüğünü duyurmuştu

ORGANLARINDAN BÜYÜ YAPILIYOR

“Lanetli” oldukları düşünülen albinolar, bu yaygın inanış yüzünden ÅŸiddete maruz kalıyor. Albinoların DoÄŸu Afrika’da öldürülmelerinin bir baÅŸka nedeni de bu kiÅŸilerin vücutlarından bir parçasının büyü için kullanılmak istenmesi.

Bu bölgelerde yaÅŸayan Åžamanlar, gizli güçlere sahip olduÄŸuna inandıkları albinolara saldırıyor ve öldürülen albinoların saçlarından, tenlerinden, kemiklerinden ya da vücutlarının herhangi bir parçasından büyü yapıyorlar. Bu büyülerin zenginlik ve bereket verdiÄŸine inanılıyor. Bu iddialar nedeniye Tanzanya’da onlarca büyücü polis tarafından tutuklanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.