Sosyal Medya

Güncel

BM'den Suriye müzakereleri uyarısı

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, BM Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Suriye barış görüşmeleri için zamanın daraldığını belirtti.



Genel Sekreter Ban, BM Genel Merkezi'nde düzenlediÄŸi basın toplantısında, Suriye barış görüşmelerinde ciddi bir anlaÅŸmaya varılamamasının daha fazla gerginliÄŸe yol açabileceÄŸi uyarısında bulunarak "Suriye barış görüşmelerinde zaman daralıyor." dedi.

Bir sonraki barış görüşmeleri için henüz tarih belirlenmediÄŸine iÅŸaret eden Ban, tarih tespit etmek için gerekli koÅŸulların oluÅŸmadığını kaydederek "Görüşme olsun diye görüşme istemiyoruz. Ancak Uluslararası Suriye Destek Grubu tarafından son tarihin aÄŸustos başı olarak belirlenmesinin acil olduÄŸunun da altını çizmek istiyorum" ifadesini kullandı.

Ban, Suriye rejimine çaÄŸrıda bulunarak "Suriye rejimi, savaÅŸ yorgunu ülkede, insani yardım için eriÅŸime izin vermeli. Buna izin verilmemesi savaÅŸ suçudur" diye konuÅŸtu.

SUUDİ ARABİSTAN'IN KARA LİSTEDEN ÇIKARILMASI

BM programlarına maddi destek saÄŸlayan ve Yemen'de çocuk haklarını ihlal ettiÄŸi gerekçesiyle BM'nin "kara listesi"nde bulunan Suudi Arabistan'ın bu listeden çıkarılmasıyla ilgili Ban, bu konuda ağır eleÅŸtiriler aldığını, çok acı veren ve zor bir seçim yaptığını belirtti.

Ban, kararı verirken, BM programının finanse edilmemesi halinde, Filistin topraklarında, Güney Sudan'da, Suriye'de, Yemen'de ve dünyanın birçok yerinde milyonlarca çocuğun "aşırı bir acı" içinde olabileceğini göz önünde bulundurduğunu ifade etti.

BM Genel Sekreteri Ban, 19 Eylül'de mülteciler ve göçmenler konusunda üst düzey bir toplantı yapılacağını da duyurdu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.