Sosyal Medya

Coğrafyamız

Türkiye'den PYD'ye sınır resti

PYD'nin Türkiye sınırına 15 kilometreden fazla yaklaş ması halinde vurulacağı belirtiliyor



PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin ABD destekli Münbiç operasyonu 8'inci gününe girdi. Münbiç merkezle birlikte Cerablus yönünde devam eden operasyonda PYD, Türkiye sınırının 35 kilometre güneyinde yer alıyor. PYD, operasyonda son 24 saat içerisinde 640 kilometrekarelik bir alanda ve 30'dan fazla köy ve kasabada hakimiyet sağladı.
 
Yeni Åžafak’taki habere göre PYD’nin ilerleyiÅŸi karşısında harekete geçen Türkiye, Münbiç ilçe merkezi ile birlikte sınır hattı yönünde PYD ilerleyiÅŸinden duyduÄŸu rahatsızlığı ABD'li yetkililere iletti. Münbiç konusunda ABD'li yetkililer, “PYD'lilerin ilçe merkezinin IŞİD'ten temizlenmesine dönük desteÄŸinin, IŞİD tehdidinin ortadan kalkması ile birlikte son ereceÄŸini ve bölgede tek etkin gücün Araplardan oluÅŸacağı" garantisini yineledi.
 
SINIRI AÅžARSA VURULACAK
Türk resmi makamları ise, PYD'nin Türkiye sınırına 15 kilometreden fazla yaklaşması halinde vurulacağı uyarısında bulundu. Cerablus'un güneyinde başlayan ve Türkiye sınırına doğru devam eden PYD ilerleyişinin Türkiye sınırına 15 kilometreden fazla yaklaşmaması yönündeki uyarı ABD tarafından örgüte iletildi. PYD'nin ihlal etmemesi konusunda uyardığı 15 kilometrelik sınıra paralel uzanan koridor Aktarin, İrşef, Havar Nehir, Mare, Şeyh İsa ve Tel Rıfat köylerinden oluşuyor.
 
IŞİD CERABLUS'TAN ÇEKİLİYOR
IŞİD 2014 yılı başlarından itibaren kontrol ettiği Halep'in sınır ilçelerinden Cerablus'u boşaltıyor. Örgüt mensupları ailelerini büyük oranda Rakka ve El Bab kasabasına nakletti. Bölgede bulunan kaynaklar Cerablus'un her an PYD tarafından kuşatılabileceğini yaklaşan tehlike sebebi ile örgüt üyelerinin ailelerini farklı merkezlere naklettiği ve her an kasabayı boşaltabileceği bilgisini
veriyorlar.
 
Geçtiğimiz aylarda Afrin merkezden başlattığı saldırı ile Tel Rıfat yönünde ilerleyen ve 6 köyü ele geçiren PYD, Kobani-Afrin bağlantısını sağlamayı hedeflemişti. Türkiye ise PYD'ye ait cephe hatlarını sınırdan vurarak Suriyeli muhaliflere destek vermiş ve PYD'nin sınıra yaklaşmasına engel olmuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.