Sosyal Medya

Güncel

Filistinliler işgalin sonlandırılmasını bekliyor

FKÖ yetkilisi Ahmed el-Mecdelani, Paris konferansında İsrail işgalinin sonlandırılmasını beklediklerini, aksi halde başka seçeneklere yöneleceklerini açıkladı



Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu Üyesi Ahmed el-Mecdelani, Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenecek konferanstan İsrail işgalini sona erdirecek bir takvimin belirlenmesi yönünde kararlar beklediklerini söylerken, girişimin başarısız olması durumunda başka seçenekleri bulunduğunu belirtti.

Mecdelani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarın Paris'te gerçekleşecek toplantının başarısız olması halinde Filistin yönetiminin önünde başka seçeneklerin bulunduğunu belirterek, "Paris konferansından, barış sürecini gözetleyecek uluslararası bir mekanizmanın kurulması, İsrail işgalini bitirecek bir takvimin belirlenmesi ve Birleşmiş Milletler kararları ile Oslo Antlaşmasını içeren siyasi referansların teyit edilmesi yönünde kararların çıkmasını umut ediyoruz." dedi.

İki devletli çözümün İsrail tarafından yok edildiğini söyleyen Mecdelani, şöyle konuştu:

"Binyamin Netanyahu liderliğindeki İsrail hükümetinin Filistin topraklarında yerleşim yerleri inşa etmenin yanı sıra Filistinlilere ait evleri yıkma ve Yahudileştirme çalışmaları, uluslararası barış çabalarına rağmen iki devletli çözümü bitirme politikalarını sürdürdüğünü gösteriyor. İsrail hükümeti, Kudüs'ün geliştirilmesi için 850 milyon şekel (yaklaşık 220 milyon dolar) tahsis ettiğini duyurmuştu ancak görünen o ki söz konusu meblağı kenti Yahudileştirmek için tahsis etmiş."

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki, "Fransa'nın başkenti Paris'te 3 Haziran'da düzenlenmesi planlanan toplantıdan beklentilerimiz düşük. Çünkü içini boşaltmak için katılacak bazı ülkeler var." açıklamasını yapmıştı.

Fransa, Ortadoğu barış sürecini yeniden başlatmak amacıyla, 30 Mayıs'ta Paris'te düzenlenmesi öngörülen uluslararası konferansın 3 Haziran'da gerçekleştirileceğini duyurmuştu.

İsrail ile Filistin arasındaki barış görüşmeleri, İsrail'in Yahudi yerleşim birimleri inşasını durdurmayı, 1967 sınırlarının esas alınması ve Filistinli tutukluların serbest bırakılması şartlarını kabul etmemesi sebebiyle Nisan 2014'te durmuştu.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.