Sosyal Medya

Ekonomi

Piyasalarda Rusya ile yumuÅŸama beklentisi

Türkiye ve Rusya'dan gelen karşılıklı açıklamalar iki ülkenin varlıklarının pozitif ayrışmasına neden oldu



Türkiye ve Rusya tarafından gelen karşılıklı açıklamalar sonrasında iki ülke varlıklarına yönelik fiyatlamaya bakılırsa ilişkilerde yumuşama beklentisi artıyor.

Dün Türk ve Rus hisse senetleri gelişmekte olan ülkelerden yüzde 0,8 pozitif ayrışmayla günü tamamlarken, içinde bulundukları gelişmekte olan ülke grubu ise EMEA'dan yüzde 1 daha iyi performans gösterdi.

TEB Yatırım Stratejisti Işık Ökte iki taraftan gelen uzlaşmacı açıklamalar ile Türk ve Rus varlıklarında bu fiyatlamaların gerçekleştiğini belirtti.

Ökte, bu kapsamda özellikle havacılık hisselerindeki yükseliÅŸe dikkat çekti ve ÅŸunları belirtti: Türkiye-Rusya iliÅŸkilerinde atılan yeni adımlarla, havacılık sektörü dün BIST’te alımların öne çıktığı yerdi. Tav Havalimanları ve Türk Hava Yolları günü yüzde 3.0 ve yüzde 2.6 kazançla kapattılar.

PUTİN: TÜRKİYE ÖZÜR DİLESİN

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Yunanistan'a düzenlediği iki günlük resmi ziyaret kapsamında başkent Atina'da Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile düzenlediği basın toplantısında, Rusya'nın Türkiye ile ilişkileri düzeltmek istediğini, Türk tarafından bazı açıklamalar aldıklarını ancak somut adımlar atılmadığını söylemişti.

Putin, "Biz özür duymadık. Ayrıca hasarın tazmin edilmesi ile ilgili bir hazırlık da görmedik. İlişkilerin yeniden düzeltilmesi arzusunu duyduk. Biz de ilişkilerin düzelmesini istiyoruz. Onları bozan biz değiliz. Biz, Türkiye-Rusya arasındaki partnerlik ve dostluk ilişkilerini görülmemiş düzeye getirmek için her şeyi yaptık. Türk-Rus halkları arasında dostluk çok yüksek seviyelere ulaşmıştır. Biz buna çok değer verdik. Neden bu yapıldı, hala aklım almıyor" ifadelerini kullanmıştı.

KURTULMUŞ: UMUT EDİYORUZ Kİ GERİLİM EN KISA SÜREDE ÇÖZÜLÜR

Putin'in ifadeleri sonrasında hükümetten de ılımlı mesajlar geldi. Hükümet sözcüsü Numan Kurtulmuş, Rusya ile gerilimin en kısa zamanda çözülmesini umut ettiklerini söyledi.

Kurtulmuş, "Bu meseleyi uzatılmasının Rusya'ya fayda sağlamayacağı kanaatindeyim. Keşke bu yaşanmasaydı, keşke bu gerilim yaşanmasıydı. Umut ediyoruz ki en kısa zamanda çözülür" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da iki ülke arasında ortak bir çalışma grubu oluşturulması fikrini ileri sürdü.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.