Sosyal Medya

Güncel

Ekonominin dümenine Binali Yıldırım geçiyor

Ekonomi Koordinasyon Kurulu’na (EKK) Başbakan Binali Yıldırım başkanlık edecek. Böylece EKK’nın başkanlığını 7 yıl sonra ilk kez Başbakan yapacak.



Habertürk'ün haberine göre, Ã–nceki hükümet döneminde BaÅŸbakan Yardımcısı Mehmet ÅžimÅŸek baÅŸkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na (EKK) BaÅŸbakan Binali Yıldırım baÅŸkanlık edecek. Dün konuya iliÅŸkin Resmi Gazete'de yayımlanan genelgeye göre yeni dönemde EKK'nın baÅŸkanlığını 7 yıl sonra ilk kez BaÅŸbakan yapacak. Yıldırım'ın bulunmadığı toplantılarda ise kurula ÅžimÅŸek baÅŸkanlık yapacak. Böylece yeni dönemde kamu bankaları kendisinde kalıp, BDDK ve SPK gibi üst kurullar alınarak BaÅŸbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'ye baÄŸlanan Mehmet ÅžimÅŸek'e koordinasyon görevi de verilmemiÅŸ oldu. Kurula Enerji Bakanı Berat Albayrak da üye oldu. Para-Kredi ve Koordinasyon Kurulu, BaÅŸbakan Yardımcısı ÅžimÅŸek baÅŸkanlığında toplanacak. Kurula BaÅŸbakan Yardımcısı Canikli de üye oldu. Resmi Gazete'de yayımlanan kurullarda görev alacak hükümet üyeleri ile ilgili BaÅŸbakanlık Genelgesi'ne göre, Yüksek Planlama Kurulu'na (YPK) BaÅŸbakan Binali Yıldırım baÅŸkanlık edecek.

ALBAYRAK ÖYK'YA GİRDİ

Sanayi ve Çevre bakanlarının YPK üyelikleri iptal edildi. BaÅŸbakan'ın bulunmadığı toplantılarda baÅŸkanlık görevi vekaleten BaÅŸbakan Yardımcısı Mehmet ÅžimÅŸek'te olacak. BaÅŸbakan Binali Yıldırım'ın baÅŸkanlık edeceÄŸi ÖzelleÅŸtirme Yüksek Kurulu'nda da (ÖYK) deÄŸiÅŸikliÄŸe gidildi. Kurul üyeliÄŸine Enerji Bakanı Berat Albayrak alındı. Çevre Bakanı çıkarıldı. 

SAVUNMA KURULUNA CANÄ°KLÄ°

Savunma Sanayii Yüksek Koordinasyon Kurulu'nda başkanlık görevini Başbakan Yıldırım yapacak. Daha önce kurulda yer alan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in yerine ise Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli getirildi. Bölgesel Gelişme Kurulu'nun başkanı da yine Başbakan Yıldırım olacak, gerektiğinde Canikli vekalet edecek. Ekonomi Bakanı'nın kurul üyeliği ise kaldırıldı.

Ä°KÄ° KURUL RESMÄ°LEÅžTÄ°

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Yüksek Danışma Kurulu'na, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş başkanlık edecek. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un başkanlık edeceği Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek Kurulu da resmi olarak Başbakanlık Genelgesi'ne dahil edildi. Yine Reformların Koordinasyonu ve Yatırımların İzlenmesi Kurulu da resmileştirildi. Bu kurula da Başbakan Yardımcısı Canikli başkanlık edecek.

YOLSUZLUK KOMÄ°SYONU YOK

64. hükümetin kurullara ilişkin genelgesinde yer alan Saydamlığın Artırılması ve Yolsuzlukla Mücadelenin Güçlendirilmesi Komisyonu, bu genelgede yer bulmadı. Kurula, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan başkanlık ediyordu. Üyeler de Adalet, Çalışma, Gümrük, İçişleri ve Maliye bakanlarıydı. Kurulun ilk toplantısı da 23 Nisan 2016'da yapılmıştı. Kurulda, Yolsuzlukla Mücadelenin Güçlendirilmesi Eylem Planı ele alınmıştı.

11 ‘YARDIMCI' ATANDI, DÄ°ÄžERLERÄ° DEĞİŞTÄ°RÄ°LEBÄ°LÄ°R

11 bakanlığın bakan yardımcıları yeniden atandı. Diğer bakanlıklara atama yapılmaması bakan yardımcılıklarında değişim olabileceği şeklinde yorumlandı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcılığı'na Hasan Ali Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcılığı'na Orhan Yegin, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcılığı'na Fatih Çiftçi getirildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcılığı'na Mehmet Daniş, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı'na Hüseyin Yayman, Maliye Bakan Yardımcılığı'na Cengiz Yavilioğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcılığı'na Yüksel Coşkunyürek yeniden atandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.