Sosyal Medya

Güncel

Diyarbakır'da görevli hemşireden Sur itirafları

Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde görevli PKK yandaşı doktor ve sağlık personelinin asker ve polise müdahale etmediği ortaya çıktı.



Diyarbakır'daki Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'nde PKK'lıların sahte isim ya da kayıtsız tedavi edildiÄŸinin ortaya çıkmasının ardından bir doktor, bir saÄŸlık memuru ve bazı hemÅŸirelerin çatışmada yaralanan teröristlerin tedavisi için gizlice Sur ilçesine götürüldüğü de belirlendi.

Star'ın haberine göre; hemşire B.T., Sur'a giden PKK yandaşı sağlık personelinin ihanetini ilgili tüm detayları ile anlattı.

"GÖZLERÄ°MÄ°ZÄ° BAÄžLAYIP TEDAVÄ°YE GÖTÃœRÃœYORLARDI"

SokaÄŸa çıkma yasağının sürdüğü dönemde PKK'lıların kendisinin de aralarında bulunduÄŸu saÄŸlık görevlilerini Sur'a götürdüğünü belirten hemÅŸire B.T., "Biri kadın iki kiÅŸi gelip bizi alırdı. Sur'a girmeden önce gözlerimiz baÄŸlanırdı. Gözümüzü açtığımızda sığınak gibi bir yerde olduÄŸumuzu gördüm" dedi. Hastanede ÅŸahit olduÄŸu tüm ihanetleri polise haber verdiÄŸi ifade eden hemÅŸire B.T, "Çatışmalar devam ederken Dr. E.D., saÄŸlık memuru U.K., hemÅŸireler G.D., B.K ve ben; akÅŸam mesai saatinden sonra gizlice Sur'a götürülüyorduk. Dr. E.D.'nin talimatıyla yanımıza aldığımız serum, aÄŸrı kesici, antibiyotik ve pansuman malzemelerinden oluÅŸan paketleri teröristlere veriyorduk. Kiminin durumu ağırdı, kimi ise sadece bacaklarından yaralanmıştı" diye konuÅŸtu.

"TERÖRÄ°STLERÄ° GÄ°ZLÄ°CE TEDAVÄ° EDÄ°YORLAR"

HemÅŸire B.T. aranan teröristlerin yakalanmaması için tedavilerinin yanı sıra röntgen ve tomografi çekimlerinin de kayıtsız yapıldığını anlattı. B.T. "Hastanın yatması gereken durumlarda ise baÅŸkasının ismiyle kayıt açıyorlardı. 8 yıl önce daÄŸa çıkan bir teröristi bu ÅŸekilde tedavi ettiler. Bu tür iÅŸlerin başında Dr. E. D. ve saÄŸlık memuru U.K. vardı. Röntgende çalışan B. adında bir kız vardı. DeÅŸifre olduÄŸu için onu hastaneden aldılar. Bu kız, dışarıdaki PKK'lılarla sürekli irtibattaydı" ifadesini kullandı.

"YARALI ASKERLERE MÃœDAHALE EDÄ°LMEDÄ°, ÖLDÃœLER"

B.T. çatışmalarda yaralanarak hastaneye getirilen asker polislerle ilgilenilmediÄŸini de dile getirdi. B.T. "Sırtı ile karın boÅŸluÄŸu arasından vurulmuÅŸ bir polis memurunu getirdiler. Ä°ri yapılı bir polis memuruydu. Müdahale etmeyip, araÅŸtırma hastanesine sevk ettiler. BaÅŸka bir gün ise yaralı bir uzman çavuÅŸ getirildi, kanaması vardı ve acil müdahale edilmesi gerekiyordu. Bir doktora söyledim 'bu senin iÅŸin deÄŸil' diyerek beni acil servisten çıkardı. Hiç müdahale etmediler, hastaneden cenazesi çıktı. Bunu gözlerimle gördüm" dedi.

"TERÖRİSTİ KAÇIRMAYI PLANLADILAR"

Yaralı teröristlerin tedavisi için adı geçen kiÅŸilerin olaÄŸanüstü bir çaba sarf ettiklerini belirten B.T., "Yakalanan bir PKK'lı muayene için hastaneye getirildi. Dr. U. ile röntgen teknisyeni olarak bildiÄŸimiz B. telefonla birilerini aradı, Bir süre sonra taksi ile iki bayan yanlarına geldi. O PKK'lıyı kaçırmayı planladıklarını anladım. Polise haber verdim planları bozuldu" diye konuÅŸtu.

"PERSONEL ALIMI BİLE PKK'NIN ONAYINDAN GEÇİYOR"

Terör örgütüne yardım eden doktor ve hemÅŸirelerin hala hastanede çalıştığını belirten B.T., hastaneye hizmet veren taÅŸeron firmaların da PKK'nın kontrolünde olduÄŸunu söyledi. SaÄŸlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın PKK'nın hastanedeki sözcüsü ve eli olduÄŸunu belirten B.T. "Temsilcileri de hemÅŸire G.D.'dir. Personel alımı dahi örgütün onayından geçiyor. Ä°stedikleri gibi hareket etmeyenlere her türlü mobingi uyguluyorlar. Kadın çalışanlara yönelik ise ciddi tacizler var" dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.