Sosyal Medya

Güncel

Rusya'dan PYD'ye gizli destek

Suriye'de son dönemde meydana gelen gelişmeler Türkiye'yi de yakından ilgilnendiriyor. ABD'nin desteğiyle IŞİD'in kontrolünde yer alan Rakka'ya yönelik operasyonlarla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. PKK'nın Suriye kolu PYD'nin karada öncülüğünü yaptığı operasyonla ilgili konuşan Eski Rakka Askeri Meclis Başkan Yardımcısı Albay İmededdin Said, ABD'nin dışında Rusya'nın da PYD'ye destek verdiğini öne sürdü.



ABD Hava Kuvvetleri ve PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin başını çektiÄŸi güçlerin IŞİD kontrolündeki Rakka'ya düzenlediÄŸi operasyonun arkasında da “ABD'nin PYD'ye alan açma çabası" olduÄŸu ortaya çıktı. PYD ÅŸu ana kadar Rakka'da 3 köyü IŞİD'den aldı. BaÅŸlatılan operasyonu deÄŸerlendiren Eski Rakka Askeri Meclis BaÅŸkan Yardımcısı Albay Ä°mededdin Said, Rakka'daki oyunu anlattı. Said, “ABD'nin Rakka'yı yerle bir etme pahasına giriÅŸtiÄŸi operasyon sadece IŞİD'den bölgeyi alıp, bir diÄŸer yapılanma PYD'ye teslim etme çabasıdır" dedi.

ÅžEHÄ°R HARÄ°TADAN SÄ°LÄ°NECEK

“ABD'nin IŞİD'e yönelik güç gösterisi, Suriye'de bir ÅŸehrin yerle bir edilmesini saÄŸlayacak. Onbinlerce insanın yaÅŸadığı kent sayıları birkaç bin olan IŞİD mensupları yüzünden haritadan silinecek" diyen Albay Said, “ABD ve PYD bunu çoktan göze aldı. Ä°nsanlar ÅŸehirden kaçmaya çalışıyor. Ancak, IŞİD sivilleri kalkan olarak kullanacak. Çok yakında Suriye'de Rakka diye bir ÅŸehir kalmayacak" diye konuÅŸtu.

KALICI OLMASI Ä°MKANSIZ

Said, “Saldırılar Ayn isa, Aynen Arap ve Resul Ayn'den kara operasyonu, havadan ise ABD'nin yoÄŸun bombardımanı eÅŸliÄŸinde devam ediyor. Operasyonun seyri 8 ila 10 gün içinde belli olabilir. PYD'nin her halukarda büyük kayıplar vermesi kaçınılmazdır. Bu saldırıdan en fazla zararı bölgedeki siviller görecektir" ifadelerini kullandı. Said, “ABD, bölgede yıllarca devam edecek çatışma için PYD'yi bölgede hakim kılmak istiyor. Ancak geçici olarak bu gerçekleÅŸse bile, uzun vadede PYD'nin kalıcı olması imkansız" dedi.

RUSYA'DAN GÄ°ZLÄ° DESTEK

PYD'ye yönelik ABD desteÄŸinin farklı güç savaÅŸlarını tetikleyebileceÄŸini ve bölgedeki Washington etkisinin Moskova'yı farklı seçeneklere itebileceÄŸini belirten Said, “Rusya, rejimi gizlice destekleyebilir" ifadelerini kullandı.

İKİ KASABADA YOĞUN ÇATIŞMA

Çatışmalar dün itibariyle PYD'nin daha önce kaybettiÄŸi Ayn Ä°sa ve Hışe kasabaları çevresinde yoÄŸunlaÅŸtı. Rakka merkezine uzak bir noktada olan bu bölgelere ABD koordinesindeki koalisyon uçaklarının çevredeki 3 hedefi vurduÄŸu belirtildi.
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.